Palma džudistkinju Maricu šalje u Majami!

Palma džudistkinju Maricu šalje u Majami!

Ostali sportovi -
Gradonačelnik Jagodine omogućio džudistkinji da se takmiči na SP u SAD

Laf!

Kao jedini predstavnik Srbije, džudistkinja Marica Anđelov el Mahamid (54) iz Kikinde, nastupiće početkom novembra na Svetskom prvenstvu u Majamiju zahvaljujući gradonačelniku Jagodine Draganu Markoviću Palmi.Saznavši da samohrana majka troje dece i jedina Srpkinja koja poseduje crni pojas peti dan nema finansijske mogućnosti da otputuje u SAD, Palma je obećao da će joj pomoći:- Znala sam da gradonačelnik Jagodine izuzetno vodi računa o đacima, nezaposlenim majkama. Zbog njega, ali i moje otadžbine, trudiću se svim snagama da se iz Majamija vratim sa medaljom - u dahu za Kurir priznaje Marica, i dodaje da ju je prilikom nedavnog boravka u Jagodini Palma oduševio:

- Zaista je neposredan, širokogrudan i human. Ume da prepozna neimaštinu, ali i ljudsku tugu. Da je takvih ljudi više u politici i sportu, gde bi nam bio kraj- pita se Marica.Na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Frankfurtu, Marica je osvojila treće mesto.

Otkriva da je za njenu savršenu liniju i mentalnu snagu zaslužan džudo kojim se bavi više od 40 godina:-Ponosna sam na brojne medalje, ali iznad svega na ćerku Lamis i sinove Marsila i Sindibada. Bez njih moj život kao sportiste i majke ne bi imao smisla - iskreno priznaje ona.

Ceo život joj “survajver” Moja sportska i životna priča koju je Kurir prošle godine preneo, izazvala je veliko interesovanje. Bila sam gost televizije Pink i dobila ponudu da učestvujem u rijalitiju Survajver. Kako se snimanje Survajvera poklopilo sa Svetskim prvenstvom u Majamiju, izabrala sam da što duže “preživim” na strunjačama . Uostalom, ceo moj život je “survajver”- kaže Marica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track