UKRAJINCI SU MU UBILI BRATA, A ON JE OSTAVIO RUKAVICE I ZADUŽIO PUŠKU: Čuveni ruski MMA borac se javio sa ratišta u Donbasu (FOTO)
Foto: Printskrin/Instagram

velika zvezda

UKRAJINCI SU MU UBILI BRATA, A ON JE OSTAVIO RUKAVICE I ZADUŽIO PUŠKU: Čuveni ruski MMA borac se javio sa ratišta u Donbasu (FOTO)

Ostali sportovi -

Veliki broj sportista iz Ukrajine i Rusije zadužio je vojnu opremu u oružanom sukobu dve države.

Vladimir Minejev
foto: Printskrin/Instagram

Neki od njih su i poginuli, a ljudski gubici na obe strane su veliki, posebno na ukrajinskoj. Jedan od onih koji se nalazi u ratu je i Vladimir Minejev, čuveni ruski MMA borac.

Nekadašnji kikbokser koji se u MMA bori od 2014. godine pušku je zadužio u novembru prošle godine, posle pobede nad Brazilcem Fernandom Rodrigezom. Tada se pred borbu pojavio u majici sa likom svog brata, a od strane publike ispraćen je ovacijama:

- Rusija! Rusija! Minejev! Minejev!

Vladimir Minejev
foto: Printskrin/Instagram

Vladimir Minejev (33) velika je zvezda u Rusiji, ali i svetu, posebno posle pobede nad jednim od najboljih svetskih MMA boraca Magomedom Ismailovom.

- Prijatelji, pozdrav! Nisam bio u kontaktu sa vama dugo vremena. S jedne strane imam globalne promene, a sa druge strane sam se vratio u staro, ne jednostavno, ali zanimljivo okruženje. Ja sam među profesionalcima u svojoj oblasti i samo pravim muškarcima. Odlično se osećam! S vremena na vreme ću vas informisati o sebi i o svom okruženju - napisao je Vladimir Minejev u objavi na društvenim mrežama.

Vladimir Minejev
foto: Printskrin/Instagram

Podsetimo, Minejev je dobio poziv u vezi sa delimičnom mobilizacijom u Rusiji, koja je sprovedena prošle godine. Momak iz Jekaterinburga se nalazio u rezervnom sastavu, jer nije ispunjavao uslove za delimičnu mobilizaciju. Uprkos tome, ruski MMA borac je potpisao ugovor i zadužio uniformu.

Vladimir Minejev je osoba koja retko daje glasne izjave, ali je u ovom slučaju svima objasnio svoju motivaciju. U proleće 2022. godine, na početku Specijalne vojne operacije, poginuo mu je rođeni mlađi brat Pjotr, pa je i sam Minejev odlučio da ode u vojsku.

Nekoliko meseci ruska sportska javnost nije znala šta se dešava sa Minejevom, a onda je veo tajne razotkrio predsednik organizacije "AMC Fight Nights" Kamil Hadžijev.

- Pre nedelju dana pozvao me je Vladimir iz Donjecka i rekao da će sledeće nedelje biti u Moskvi i kazati mi sve o detaljima službe. On je rekao da na njega u februaru i martu, u borbenom smislu, definitivno ne treba da računamo, jer ima obaveza u vojnim operacijama naše vojske - rekao je Hadžijev.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track