PRVOG DANA MEDALJA: Zorani Arunović srebro na Svetskom kupu u Kairu
Foto: Streljački Savez Srbije

Sjajan start

PRVOG DANA MEDALJA: Zorani Arunović srebro na Svetskom kupu u Kairu

Ostali sportovi -

Svetski kup u Kairu je za srpske strelce počeo medaljom. Zorana Arunović je prvog takmičarskog dana osvojila srebro vazdušnim pištoljem.

Pokazala je da joj strelište u glavnom gradu Egipta prija. Prošle godine, Zorana je u Kairu osvojila tri medalje. Na Svetskom prvenstvu je izborila bronzu i Srbiji donela prvu kvotu za Olimpijske igre u Parizu. Na završnom turniru sezone, Kupu predsednika, je, kao i danas stigla do srebra. Lane je i jedan od Svetskih kupova održan u Kairu, a Zorana je sa Damirom Mikecom trijumfovala u takmičenju miks parova.

Arunovićeva je u današnje finale ušla sa četvrtog mesta u kvalifikacijama.

U prvoj fazi finala Zorana je nešto lošije startovala od rivalki. Na početku se nalazila u sredini plasmana, ali kako je takmičenje odmicalo, naša reprezentativka je gađala sve bolje i bolje. U jednom trenutku je izbila i na prvo mesto. Na kraju, je prvu fazu finala završila na drugoj poziciji. „Ubila“ je 252,2 kruga, samo 0,1 više od trećeplasirane Ane Korakaki (Grčka). Najpreciznija je bila Mađarica Veronika Major (253,4) i odmerila snage sa Arunovićevom u meču za zlato.

Majorova je odlično počela duel za prvo mesto. Nizala je sjajne hice i povela sa 12:2. Zorana je uspela da smanji zaostatak na 6:12, ali u naredne serije Majorova je bila preciznija, došla do 16. poena neophodnog za pobedu i osvojila zlato trijumfom od 16:6.

Uz Arunovićevu, danas se takmičio i Damir Mikec, koji je vazdušnim pištoljem u muškoj konkurenciji zauzeo 11. mesto sa 579 krugova. Od finala ga je delio samo jedan krug.

Drugog dana turnira na programu su takmičenja miks parova.

Vazdušni pištolj, žene: 1. Veronika Major (Mađarska), 2. Zorana Arunović (Srbija), 3. Ana Korakaki (Grčka) Finale – Prva faza: 1. Major 253,4, 2. Arunović 252,2, 3. Korakaki 252,1... Meč za zlato: Major – Arunović 16:6. Kvalifikacije: 1. Korakaki 585, 2. Sing (Indija) 577, 3. Tadigol (Indija) 576, 4. Arunović 576...

Vazdušni pištolj, muškarci, medalje: 1. Juraj Tuzinski (Slovačka), 2. Paolo Mona (Italija), 3. Varun Tomar (Indija) Kvalifikacije: 1. Tuzinski 585, 2. Tomar 583, 3. Mona 581...11. Damir Mikec 579

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track