MA, OVAJ ČOVEK JE NEUNIŠTIV! U TIM GODINAMA SKIJA NA SVETSKOM PRVENSTVU: Ovo mu je nestvarno 20. učešće na svetskom prvenstvu
Foto: Pierre Teyssot / SplashNews.com / Splash / Profimedia

KAKAV CAR

MA, OVAJ ČOVEK JE NEUNIŠTIV! U TIM GODINAMA SKIJA NA SVETSKOM PRVENSTVU: Ovo mu je nestvarno 20. učešće na svetskom prvenstvu

Ostali sportovi -

Hubert fon Hoenloe pravo je sportsko čudo!

Ovaj Meksikanac je učestvovao na Svetskom prvenstvu na skijanju iako ima 64 godine i to ga čini najstarijim takmičarom na velikim dešavanjima u istoriji.

Huberta zovu još i "meksički princ", pošto potiče iz poznate evropske kraljevske porodice. Jubilarni 20. nastup na Svetskom prvenstvu mu je ujedno i poslednji. Nije uspeo da ostvari plasman u veleslalomu pošto nije završio prvu vožnju.

- Rekao bih da mi je ovo bilo poslednje Svetsko prvenstvo. Verovatno sam proveo previše vremena sunčajući se u Marbelji, a premalo u teretani. Moja žena misli da sam lud i stalno strahuje da će mi se nešto dogoditi. Morate osetiti svoje telo i onda odlučiti šta učiniti - rekao je ovaj zanimljivi Meksikanac.

Skijanje u njegovoj zemlji nema mnogo ni poklonika ni takmičara. Hubert se maksimalno trudi da ga popularizuje, pa je tako i sam 1981. godine osnovao skijaški savez.

Prvi put na Svetskom prvenstvu nastupio je 1982. godine u Šladmingu, a jedino je propustio ono 2007. godine u Areu zbog povrede. Najbolji plasman na SP mu je 26. mesto u slalomu iz 1982. i 1985. godine. Šest puta je skijao i na Olimpijskim igrama, prvi put u Sarajevu 1984, a poslednji put u Sočiju pre osam godina.

Ovaj svestrani čovek ne može da se pohvali samo skijaškom karijerom. U Meksiku je poznatiji kao pop pevač, a dosad je snimio osam ploča.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track