ODBIO JE CRVENU ZVEZDU I PERUNA, PA ZAVRŠIO U ŠAPCU: Nekada velika nada srpskog rukometa, postigao PRVENAC posle pet godina
Foto: Ana Paunković, Printscreen

arkus liga srbije

ODBIO JE CRVENU ZVEZDU I PERUNA, PA ZAVRŠIO U ŠAPCU: Nekada velika nada srpskog rukometa, postigao PRVENAC posle pet godina

Ostali sportovi -

Srpska rukometa ARKUS liga ove godine bi trebalo da bude izjednačenija nego ranijih sezona, kada je dominirala Vojvodina.

Milan Jovanović
foto: Arkus liga

U srpski rukomet se posle pet godina vratio Milan Jovanović, nekada velika nada ovog sporta. U meču između Metaloplastike i Šamota (30:17) nekadašnji lev bek reprezentacije Srbije postigao je svoj prvenac od povratka na veliku scenu i to u 56. minutu.

Milan Jovanović imao je tešku povredu ukrštenih ligamenata zarađenu 2018. godine. Iako je pre toga bio najbolji igrač srpske reprezentacije na evropskom prvenstvu 2018. godine, svi su ga preko noći zaboravili. Usledile su godine borbe i oporavka posle teške povrede.

Nenad Peruničić
foto: Ana Paunković

Krajem septembra 2022. godine ruku prijateljstva i mentorstva prema Milanu Jovanoviću pružio je Nenad Peruničić, prvi čovek RK Crvena zvezda. Želeo je iskusni Perun da pomogne momku koji igra na njegovoj poziciji i vrati ga u život.

Međutim, Milan Jovanović je zimus doneo iznenađujuću odluku. Prekinuo je kontakt sa Nenadom Peruničićem i izabrao Šabac kao svoju destinaciju. Odlučio je da mu je bolje da za povratak na veliku scenu izabere Metaloplastiku umesto Crvene zvezde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track