MAMI SVOJIM FOTKAMA, A ZA ŠAHOVSKOM TABLOM JE VELEMAJSTOR: Ova mlada Kanađanka će vas matirati na svim poljima! A, ima i sestru!
Foto: Printscreen/Instagram

sa njom nema zezanja

MAMI SVOJIM FOTKAMA, A ZA ŠAHOVSKOM TABLOM JE VELEMAJSTOR: Ova mlada Kanađanka će vas matirati na svim poljima! A, ima i sestru!

Ostali sportovi -

Šah je rekli bismo konzervativan sport. Ili je makar to bio. Vremena su se promenila, a samim tim i šahisti i šahistkinje.

Andrea Botez
foto: Printskrin/Instagram

Nema više sestara Polgar, Žuže, Sofije i Judit koje su u svoje vreme, iako zakopčane do grla, bile svetske zvezde. Danas je drugačije, slava se stiče kako za šahovskom tablom, tako i popularnošću na društvenim mrežama.

Mlada Kanađanka Andrea Botez je to shvatila. Sa pravom nosi titulu najseksi šahistkinje na svetu. Ima 20 godina, a na Instagramu je prati pola miliona ljudi, a na sve popularnijoj društvenoij mreži Tvič, preko milion. Sa tendencijom velikog rasta.

Andrea Botez počela je da igra šah kada je imala šest godina. Godine 2010. osvojila je U8 šahovsko prvenstvo Kanade za mlade, a sa 13 godina postala je šampionka Britanske Kolumbije u šahu za žene. Godine 2015, Botezova je postala šampionka "Suzan Polgar National Open" turnira.

Rođena je u porodici migranata iz Rumunije, a njeni roditelji su se u Kanadu iselili pre nego što je rođena. Kasnije su u potrazi za poslom prešli u SAD, u Dalas, gde se Andrea školovala. Ljubav prema šahu usadio joj je otac Andrej.

Najviši FIDE klasični rejting od 1.773 Botezova je postigla u 2018, a svoj najviši rejting "USChessa" od 1.933 u 2019. godini. Od decembra 2022. godine, njen renking među aktivnim igračima u svetu je 67.989, na osnovu njenog rejtinga.

Andrea na Instagramu objavljuje provokativne fotke u seksi izdanjima i fanovi joj ispod svake ostavljaju mnogo komentara u kojima hvale njenu lepotu.

Zajedno sa svojom sestrom Aleksandrom, Andrea Botez vodi Tvič kanal "BotezLive", koji od maja 2022. ima 1,1 milion pratilaca sa više od 18,3 miliona pregleda.

Njih dve su 21. decembra 2020. potpisale ugovor sa kompanijom "Envi Gaming" kao kreatori sadržaja na pokretanju mreže kreatora organizacije i programa ambasadora. Potom su se preselile u Los Anđeles, u Kaliforniju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track