OBJAVLJENE DOSAD NEVIĐENE FOTOGRAFIJE MIHAELA ŠUMAHERA: Navijači iznenađeni! Na njima je i budući SVETSKI ŠAMPION, ali kao dete!
Foto: Profimedia

decenija od nesreće

OBJAVLJENE DOSAD NEVIĐENE FOTOGRAFIJE MIHAELA ŠUMAHERA: Navijači iznenađeni! Na njima je i budući SVETSKI ŠAMPION, ali kao dete!

Ostali sportovi -

Zdravstveno stanje Mihaela Šumahera, sedmostrukog šampiona Formule 1, intrigira svetsku javnost, deceniju posle teške nesreće i kome u koju je zapao.

Mihael Šumaher
foto: AP

Legendarni Nemac nedostupan je javnosti od 2013. godine kada je preživeo težak pad na glavu, na skijanju u Alpima. Otada je prikovan za krevet, a porodica i supruga Korina ne dozvoljavaju javnosti da se sazna u kakvom je Šumi stanju.

U najnovijim epizodama Netfliksove dokumentarne serije ''Drive to Survive'' objavljene su dosad neviđene fotografije Mihaela Šumahera.

Nemac koji u Formuli 1 ima 91 pobedu pojavljuje se u epizodi u kojoj je u prvom planu njegov sin Mik. Ali, pojavljuje se i Maks Ferštapen, aktuelni svetski prvak, i to kao dečak koji je u Šumijevom društvu na dve fotografije. Sve to je veoma iznenadilo poklonike Formule 1.

Na jednoj fotografiji Šumaher u krilu drži Maksa i ćerku Đinu-Mariju, dok na drugoj fotografiji razgovara sa malenim Ferštapenom. Poznato je da su Mihael Šumaher i Maksov otac Jos Ferštapen bili dobri prijatelji dok su se takmičili u Formuli 1.

U epizodi Maks Ferštapen govori o odrastanju uz porodicu Šumaher. MIhael i Jos su se intenzivno družili dok su vozili za Beneton. Ali i kasnije, kada je Mihael prešao u Ferari.

– Išli smo zajedno na praznike kad smo bili mali, dve porodice. I te uspomene će uvek ostati u mom sećanju – rekao je Holanđanin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track