ČOVEK ZVANI SKANDAL! Prgavi UFC šampion PUCAO mrtav pijan, padao na dopingu, pretio PUŠKOM, nosio nanogicu, ZAVRŠIO IZA REŠETAKA
Foto: AP/David Becker

svi skandali džonsa

ČOVEK ZVANI SKANDAL! Prgavi UFC šampion PUCAO mrtav pijan, padao na dopingu, pretio PUŠKOM, nosio nanogicu, ZAVRŠIO IZA REŠETAKA

Ostali sportovi -

Jedan od najvećih MMA boraca ikada, najmlađi šampion UFC u istoriji i novi prvak u teškoj kategoriji, Džon Džons (35), zbog incidenata koje je pravio van oktagona često je bio u žiži javnosti.

Naime, na njegove briljantne uspehe na sportskom borilištu senku su često bacali brojni skandali.

Kontroverzni Amerikanac postao je prvak teške kategorije u elitnoj UFC promociji i tako dodatno učvrstio status jednog od najboljih MMA boraca svih vremena.

Popularni "Bouns" je na spektaklu u Las Vegasu u prvoj rundi "giljotinom" savladao Francuza Sirila Gana i dokopao se šampionskog pojasa nakon više od tri godine pauze.

Džon Džons
foto: Printscreen

Džons je bio dugogodišnji šampion u poluteškoj kategoriji u kojoj je prvi put trijumfovao 2011. godine kao 23-godišnjak i tako postao najmlađi šampion u istoriji UFC.

U karijeri je zabeležio 27 pobeda i jedan kontroverzan poraz. Naime, 2009. godine je diskvalifikovan zbog nedozvoljenih udaraca u borbi u kojoj je dominirao.

Njegovu karijeru, nažalost, obeležili su i brojni skandali. U 2016. i 2017. godini je u dva navrata padao na doping testu, zbog čega je dugo bio suspendovan 15 meseci. Nažalost, to ga nije opametilo, ponovo je imao probleme sa dopingom, što je žestoko narušilo njegov imidž.

U međuvremenu imao je i mnogo problema sa zakonom, ponašanjem van ringa i osnovnom sportskom disciplinom.

Prvi put hapšen je 2015. godine nakon što je izazvao sudar u pijanom stanju i pobegao sa lica mesta. U tom incidentu jednoj trudnici je slomljena ruka.

Pre tri godine ponovo je zavšio iza rešetaka zbog neodgovornog rukovanja vatrenim oružjem i vožnje u alkoholisanom stanju. Policiji u Albukerkiju stigla je prijava da neko puca iz vatrenog oružja. Kada kada su stigli na lice našili su Džonsa za volanom. Ubrzo je podvrgnut testovima i imao je nivo akohola u krvi koji je dvaput viši od dozvoljenog. Ispod njegovog sedišta pronađen je pištolj, a ispod suvozačevog sedišta nalazila se flaša alkoholnog pića.

Zbog incidenta je dobio nanogicu i četiri dana kućnog pritvora, a pored toga dobio je i godinu dana uslovne kazne zatvora, te 90 dana vanbolničke terapije i 48 sati društveno korisnog rada.

Na pogrešnoj strani zakona našao se i 2021. godine, samo nekoliko sati pošto je primljen u UFC Kuću slavnih.

Tada je suočen sa optužbama za nasilje u porodici i određena mu je kaucija u iznosu od 8 hiljada dolara.

Jurio provalnika puškom

Amerikanac je 2020. godine oterao provalnika sa svog imanja tako što mu je zapretio puškom.

Džons je na društvene mreže postavio šokantan snimak sa sigurnosne kamere njegove kuće u Alburkerkiju kako se lopov muva oko njegovih automobila parkiranih ispred garaže. U jedno vozilo je uspeo da provali, međutim, imao je nesreću da ga je osetio pas UFC zvezde, koji je počeo da laje i tako probudio gazdu.

Džon se prikrao do automobila i puškom pokucao na prozor automobila. Lopov je bio šokiran i pobegao je brzinom munje.

- Završilo se tako što sam puškom pokucao na vozačev prozor. Sledeći put, ako budeš pokušao da opljačkaš nekoga, budi siguran da možeš da zbrišeš. Imao je sreće, bio sam dovoljno pametan da ne zapucam u čoveka koji beži. Ljudi, znam da su teška vremena, ali život nije vredan posedovanja materijalnih stvari - napisao je na Instagramu Džon Džons.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track