NAMERNO ISCENIRAO SUDAR KAKO BI ALONSO POBEDIO! Skandal u FORMULI 1 koji se nikada NEĆE ZABORAVITI, tek nakon HAOSA je sve priznao
Foto: PIC. SUPPLIED BY PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

SERIJAL KURIRA - NAJVEĆE VARALICE U SPORTU (3)

NAMERNO ISCENIRAO SUDAR KAKO BI ALONSO POBEDIO! Skandal u FORMULI 1 koji se nikada NEĆE ZABORAVITI, tek nakon HAOSA je sve priznao

Ostali sportovi -

Donosimo vam treću priču iz našeg serijala o prevarama u sportu.

Čuveni vozač Formule 1 Nelson Pike našao se u centru pažnje kada je 2009. godine optužio čelnike svog bivšeg tima Renoa da su trku za Veliku nagradu Singapura namestili, a detalji koje je izneo mnoge su šokirali.

Pike je tad rekao da su mu ljudi iz njegovog tima tada izdali saopštenje da u krivini broj 17 izleti sa staze i udari u zaštitnu ogradu, kako bi na kraju trijumfovao njegov klupski kolega Fernando Alonso.

Alonso je usporavanje trke iskoristio kako bi anulirao zaostatak za vodećima i kasnije ih pretekao, a potom i pobedio-

Zbog skandala, tada se oglasio i predsednik FIA Maks Mozli koji je Pikeu rekao da protiv njega neće biti vođen nikakav postupak ukoliko kaže sve što se dešavalo na toj trci.

"Rekao sam mu da protiv njega neće biti vođen nikakav postupak ukoliko nam kaže šta se zaista dešavalo na toj trci. Veoma je važno da utvrdimo punu istinu, jer su optužbe veoma ozbiljne. Nameštanje trke i ugrožavanje života vozača, stjuarta ili gledalaca su krivična dela", rekao je Mozli.

Reno je zbog toga optužio Pikea i njegovog oca za lažne optužbe i pokušaj ucene i a potom i podneo tužbu protiv čuvenog Brazilca.

Nedugo zatim, Pike je dobio otkaz u Renou.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track