PONOS VRANJA! Gimnazijalke briljirale i izborile plasman na Državno prvenstvo u odbojci
Foto: T. Stamenković

bravo devojke

PONOS VRANJA! Gimnazijalke briljirale i izborile plasman na Državno prvenstvo u odbojci

Ostali sportovi -

Najbolje na Međuokružnom takmičenju, odlaze na Državno prvenstvo svojom igrom potvrdile posvećenost sportu i odbojci.

Odbojkašice Gimnazije "Bora Stanković" plasirale su se na Državno prvenstvo u odbojci koje će biti održano na Srebrnom jezeru 30.i 31. marta.

Gimnazijalke Teodora Đorđević kapiten, Emilija Ristić, Mina Spasić, Nina Stamenković, Lana Marković, Dunja Đorđević, Milica Ničić, Danica Stojanović, Anja Milenković, Sofija Stojmenović odigrale su vrhunsku odbojku, pokazavši na terenu sportski duh, istrajnost u igri i spremnost da nastave takmičenje na Državnom prvenstvu.

Međuokružno takmičenje u odbojci odigrano je u Vranju. Aleksandar Stanojković, profesor fizičkog vaspitanja u vranjskoj Gimnaziji za Kurir objašnjava da su gimnazijalke postigle veliki uspeh, jer su i srednjoškolke ostalih ekipa bile na zavidnom nivou u igri.

Gimnazija Vranje
foto: T. Stamenković

"Međuokružno takmičenje ekipa iz Pirota, Leskovca i Vranja, svako je igrao po dve utakmice. Mi smo izgubili od Leskovca 2:1, Pirot je dobio Leskovac 2:1 i mi Pirot 2:0. Sve ekipe imaju po jednu pobedu, ali mi imamo najbolji set količnik 3:2 Leskovac 3:3 i Pirot je treći 2:3", navodi profesor Stanojković.

Stanojković ističe odličnu atmosferu na takmičenju, požrtvovanost devojaka iz njegovog tima, koje su bile na visini zadatka i pokazale zavidno znanje u igri.

"Odlična atmosfera uz predivno navijanje. Naše odbojkšice su pokazale kvalitet, posebno izdvajam kapitena Teodoru Đorđević i Dunju Đorđević koje su i pored toga što su bile bolesne izrazile želju da pomognu i na najbolji način pokazale kako se igra i voli naša škola, naravno tu ne umanjujem udeo ostalih devojaka, sve su odigrale na zavidnom nivou, pogotovu u drugom meču protiv neugodnih Piroćanki.

Odlazimo na Državno prvenstvo uzdignutih glava sa namerom da ostavimo dobar utisak, predstavimo našu školu i grad u najboljem svetlu i odigramo najbolju odbojku koju znamo", ističe Aleksandar Stanojković, profesor fizičkog vaspitanja u vranjskoj Gimnaziji "Bora Stanković".

Kurir sport / T. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track