ISPLIVAO STRAVIČAN PODATAK: U ratu u Ukrajini POGINULO 262 ukrajinskih sportista!
Foto: Nigel Keene / AFP / Profimedia

užas

ISPLIVAO STRAVIČAN PODATAK: U ratu u Ukrajini POGINULO 262 ukrajinskih sportista!

Ostali sportovi -

Tokom ruske invazije na Ukrajinu poginulo je 262 ukrajinskih sportista i uništena 363 sportska objekta u Ukrajini, otkrio je ministar omladine i sporta Vadim Gucajt.

Ukrajinski ministar poručio je da nijednom sportisti iz Rusije ne bi trebalo da bude dozvoljeno učešće na Olimpijskim igrama ili na nekim drugim sportiskim takmičenjima, zbog zločina koje njihova zemlja čini u Ukrajini.

"Svi oni podržavaju ovaj rat i prisustvuju događajima koji se održavaju u zank podrške ovom ratu", poručio je Gujcat.

Podsetimo, Međunarodni olimpijski komintet (MOK) preporučio je povratak ruskih i beloruskih sportista na međunarodna takmičenja pod neutralnom zastavom, ali još uvek nije doneta konačna odluka da li će moći da učestvuju na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Ukrajina je u petak saopštila da njenim sportistima neće biti dozvoljeno da učestvuju u kvalifikacionim disciplinama za OI ako moraju da se takmiče protiv Rusa, što je MOK oštro kritikovao.

Među stradalim sportistima ove godine je čuveni umetnički klizač Dimitro Šarpar, koji je poginuo u borbi kod Bahmuta, kao i Volodimir Androščuk, 22-godišni šampion u desetoboju, koji je bio velika olimpijska nada Ukrajine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track