BREGAR OKUPIO RUKOMETAŠICE: Srbija spremna za veliku obračun sa Turskom!
Foto: RSS

BARAŽ ZA SP

BREGAR OKUPIO RUKOMETAŠICE: Srbija spremna za veliku obračun sa Turskom!

Ostali sportovi -

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar, sa svojim timom započinje misiju u kojoj se samo plasman na Svetsko prvenstvo računa!

Da se overi viza za svetsku rukometnu smotru potrebno je pre svega zbog svih mladih devojaka koje uveliko kucaju na vrata prvog tima i koje su i sada deo srpske selekcije.

Baš o važnosti što se i sada okupila razvojna reprezentacija, govorio je primarno selektor Bregar.

Srećan sam što smo ova dva dana iskoristili za rad sa razvojnom ekipom. One su naša budućnost i neophodno je da ih pratimo, da unapređujemo njihovo taktičko i tehničko znanje, kao i fizičku spremu.”

rukomet
foto: RSS

Kako se utakmice sa Turskom bliže, tako raste uzbuđenje i igračica i stručnog štaba. Posebno je važno to što su najiskusnije srpske rukometašice odlučile da dođu i pomognu da se ostvari zacrtani cilj.

Jedva čekam da počnemo sa radom, ali ono što je imperativ, jeste plasman na Svetsko prvenstvo. Činjenica da će u ovoj akciji učestvovati devojke koje su ostvarile najveće uspehe sa srpskom reprezentacijom (Lavko, Stoiljković i Liščević su bile deo srebrne generacije 2013. uz Radojević i Graovac koje su nosile reprezentaciju prethodnu deceniju) govori koliko je i njima važno da devojke na kojima ostaje ženski srpski rukomet dobiju priliku da odmere snage sa najboljim ekipama današnjice.”

Kovačević, Jovović, Stošić, ali i Ana Kojić koja je zadobila infekciju oka još uvek ne mogu zbog povreda da budu od pomoći Bregaru, ali se i njihov povratak sa nestrpljenjem očekuje.

Opraštanje od reprezentativne karijere najiskusnijih igračica pojačava emotivni naboj pred revanš utakmicu koja se 12. aprila sa početkom u 18 časova igra na Banjici.

Pritisak je zapravo privilegija posla kojim se bavimo. Biće sigurno puno emocija, ali nam je primarni zajednički cilj o kom sam pričao sa devojkama da se Srbija plasira na Svetsko prvenstvo, a potom i da se one oproste od reprezentativnog dresa kako zaslužuju.”

O protivniku, slovenački stručnjak kaže:

Iskustvo je na našoj strani, posebno zato što smo igrali protiv Turske u kvalifikacijama i baš kod njih odigrali jedan kvalitetan meč, ali ne smemo da zaboravimo da Kastamonu igra Ligu šampiona i da igračice tog kluba imaju iskustvo igranja najjačih utakmica, protiv najboljih evropskih igračica.”

Srbija prvu utakmicu igra u truskom gradu Giresunu 7. aprila od 17 časova po lokalnom vremenu, dok je revanš zakazan pet dana kasnije, u Beogradu, sa početkom u 18 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track