ZATVORIO OKO RIVALU, SUDIJA MORAO DA PREKINE BORBU! Kinez šokirao bokserski svet: UNAKAZIO LICE favorizovanom Britancu! (VIDEO)
Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

SPEKTAKULARNA BORBA

ZATVORIO OKO RIVALU, SUDIJA MORAO DA PREKINE BORBU! Kinez šokirao bokserski svet: UNAKAZIO LICE favorizovanom Britancu! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Kineski bokser Žilei Žang napravio je neviđenu senzaciju, pošto je u spektakularnom meču savladao velikog favorita Džoa Džojsa.

Kinez je u šest rundi toliko isprebijao iskusnog Džojsa, da je sudija bio prinuđen da prekine borbu.

Žang je od samog starta dominirao u ringu. Odmah je zadao zbunjenom Džojsu nekoliko silovitih udaraca i ozbiljno ga uzdrmao. Džojs je uzvraćao, ali to je bilo nedovoljno od boksera od kog se očekuju najveće stvari.

Iz runde u rundu lice Britanca je izgledalo sve jezivije. U šestoj rundi oko mu oteklo, bilo je skroz zatvoreno i više nije video na njega, pa je sudija bio primoran da prekine meč i podigne ruku Kineza koji je uoči meča bio praktično otpisan.

Žang je tako apsolutno zasluženo stigao do privremenog WBO pojasa u teškoj kategoriji i šanse da izađe na crtu sjajnom Oleksndru Usiku.

Ovaj poraz je ozbiljan udarac za Džojsa i njegove ambicije, pošto se nadao meču protiv Usika, ali sada će prvo morati da povrati privremenu titulu.

Džo Džojs
foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

"Razočaran sam. Uništavao me je desnom rukom, nisam mogao da ga zaustavim, svaka mu čast. Očekivao sam da ću pobediti, kao što to stalno činim. Hvala vam na podršci i čestitke protivniku. Izvinjavam se navijačima, mogu samo da obećam da ću se vratiti. Moje putovanje nije gotovo", rekao je razočarani Džojs.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track