SVE JE SPREMNO ZA BEOGRADSKI MARATON: Najmasovnija sportska manifestacija u Srbiji po 36. put!
Foto: Beogradski Maraton

tradicionalna manifestacija

SVE JE SPREMNO ZA BEOGRADSKI MARATON: Najmasovnija sportska manifestacija u Srbiji po 36. put!

Ostali sportovi -

Posle dečijeg maratona, na red dolazi ono najbolje - 36. Beogradski maraton. Povodom toga održana je konferencija za medije, na kojoj je objavljeno da je sve spremno za najmasovniju sportsku manifestaciju u našoj zemlji.

Ispred Grada Beograda, prisutnima se obratio Nikola Penić, bivši atletičar. On je pozvao građane da podrže sve trkače, kojih će biti iz čak 64 zemlje sveta.

- Beograd je ponosan na maraton. To je simbol beogradskog sporta, ne samo vrhunskog nego i rekreativnog trčanja, koje je sve masovnije. Sekretarijat je preuzeo sve potrebne korake da manifestacija protekne u najboljem redu. Pozivam Beograđane da izađu na ulicu i podrže sve trkače, a posebna podrška naravno ide srpskim maratoncima. Biće lepo gledati i polumaraton, kao i trku zadovoljstva - izjavio je Nikola Penić.

maraton
foto: Beogradski Maraton

Marko Kešelj, državni sekretar za sport, istakao je značaj Beogradskog maratona.

Čestitam svima na organizaciji ovog važnog događaja za naš grad i državu. Veliko nam je zadovoljstvo da pružimo podršku i učestvujemo u organizaciji. Ovo je još jedna prilika da se vidi koliku podršku ima sport od strane Vlade Republike Srbije i posebno predsednika Aleksandra Vučića - poručio je Kešelj.

Posle 28 godina Beogradski maraton će biti direktno prenošen. Realizaciju ovog poduhvata na sebe je preuzela televezija Arena sport, a o detaljima je govorio programski direktor Zoran Panjković.

Na konferenciji je govorio i Darko Habuš, direktor maratona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track