OVO JE PREVARANTKINJA KOJOJ SE SMEJE CEO SVET: Pokušala je da objasni kako je na cilj maratona došla u automobilu! JA SAM IDIOT!
Foto: Printskrin

posula se pepelom

OVO JE PREVARANTKINJA KOJOJ SE SMEJE CEO SVET: Pokušala je da objasni kako je na cilj maratona došla u automobilu! JA SAM IDIOT!

Ostali sportovi -

Neverovatna prevara desila se na ultramaratonu od Liverpula do Mančestera u Engleskoj, gde je glavna protagonistkinja bila jedna žena.

Joasija Zakrževski
foto: Printskrin

Umesto da celu stazu istrči na nogama, izvesna Joasija Zakrževski, žena sa pasošem Škotske poljskog porekla, odlučila je da zahtevnu distancu pređe automobilom!

Njena prevara otkrivena je zahvaljujući pažljivim organizatorima, koji su uz pomoć kamera i senzora ustanovili da je stazu od 80 kilometara, prešla vozeći se kolima i to čak četiri kilometra.

Da se radi o ženi koja ne bira sredstvo da bi došla do cilja, govori i njen postupak na kraju trke, kada je izašla iz automobila, utrčala na stazu i onda kao treća prošla kroz cilj. S obzirom na očitavanje senzora, organizatori su ustanovili da je jednim delom staze trčala 35 milja na sat, nadljudskom brzinom, bržom od Useina Bolta. Celu stazu pretrčala je za sedam sati i 25 minuta.

Joasija Zakrževski (47) pokušala je da opravda svoj sramni potez.

- Povredila sam nogu i to je jedini razlog zašto sam ušla u auto. Htela sam da pređem na drugu stranu staze. Rekla sam nekim ljudima, da sam morala da uđem u auto - rekla je Joasija i nastavila:

- Pazila sam da ne prestignem one koji su bili ispred mene, da ne ometam trku. Napravila sam ogromnu grešku prihvatajući medalju i trofej i morao sam da ih vratim. Priznajem da nije trebalo da se fotografišem sa nagradom, ali mi je bilo toliko loše da nisam mogla trezveno razmišljam.

Posula se pepelom Joasija Zakrževski.

- Ja sam idiot i želim da se izvinim svojim protivnicama. Nije to bila zla namera, već običan nesporazum. Nikada nikoga ne bih namerno prevarila. Ovo nije bila turnirska trka i ne želim da se pravdam - poručila je Zakrževska.

Valja istaći da je Joasija Zakrževski prošle godine postavila svetski rekord na ultramaratonu u Tajpeju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track