PLAMEN PRIJATELJSTVA ZAPALJEN U ZEMUNU: Čast da započnu Sportske igre mladih imali su dečaci i devojčice iz ove beogradske opštine
Foto: Sportske igre mladih

lepo

PLAMEN PRIJATELJSTVA ZAPALJEN U ZEMUNU: Čast da započnu Sportske igre mladih imali su dečaci i devojčice iz ove beogradske opštine

Ostali sportovi -

Plamen prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih zapaljen je danas u Zemunu.

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

Karavan radosti i prijateljstva putovaće u sve do polovine juna po Srbiji, a čast da u desetoj, jubilarnoj sezoni zapale plamen prijateljstva imali su dečaci i devojčice iz Zemuna. Čast da sa Viktorom, maskotom Igara, ponese baklju prijateljstva imao je mladi basketaš Georgios Grafakus.

Ispred opštine Zemun decu je pozdravio Ivan Morić, član opštinskog veća, koji je svim učesnicima poželeo mnogo sreće:

- Hvala mnogo Sportskim igrama mladih što je Zemun mesto odakle ove godine kreće da se širi prijateljstvo. Svim učesnicima mnogo sreće na sportskim terenima, siguran sam da će pored takmičarskog, vladati i duh prijateljstva.

Sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Slobodan Popović zahvalio se opštini Zemun i Sportskom savezu ove opštine na saradnji:

- Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranja Sportskih igara mladih prvi put se održava u Zemunu i nadam se da će ovo druženje postati tradicija. Deco, nadam se da će neko od vas uspeti da izbori plasman na Međunarodnu završnicu u Splitu. Ipak, najveće bogatstvo je to što ste danas zajedno sa svojim roditeljima, učiteljicama, trenerima i nastavnicima odlučili da provedete dan baveći se sportom. Nadam se da ćete danas odavde poneti i nova prijateljstva.

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

Najviše uzbuđenja, bilo je na terenima gde su bili najmlađi SIMOVCI. Na turniru Lino između dve vatre plasman na Regionalno finale izborili su dečaci i devojčice OŠ „Lazar Savatić“ u kategoriji 2014. i mlađi i ekipa OŠ „Sonja Marinković“ u kategoriji 2014. i mlađi. Trku na 60m obeležili su Relja Petrović, Bogdan Dimić, Nemanja Ruljić, Petra Injić, Una Rujević, Staša Milosavljević, Jovan Ruljić, Vuk Čebović, Andrej Mozer, Tara Veselinović, Mina Kaličanin i Staša Bjelovuk. Iz Zemuna u dalji krug takmičenja odlaze i basketaši ekipe OŠ „Gavrilo Princip“. Na Coca-Cola kupu zlatnim medaljama okitila se ekipa OŠ „Lazar Savatić“ u kategoriji dečaka i ekipa OŠ „Mihajlo Pupin“ u kategoriji devojčica. Fudbal su igrali i dečaci 2012. godište i mlađi, najbolja je bila ekipa OŠ „Lazar Savatić“.

Druženje SIMOVACA u Zemunu bila je prilika da se pošalju i prve poruke u okviru kampanje „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koja za cilj ima da ukaže na sve vidove vršnjačkog nasilja. Deca Zemuna poslala su poruke kao što je da nekada jedan osmeh može rešiti sve. Iz Sportskih igara mladih pozivaju decu da pošalju poruke na mail pruzamrukunepodmecemnogu@gmail.com.

Najkreativnije poruke protiv vršnjačkog nasilja na kraju sezone biće nagrađene od strane generalnog sponzora Igara u Srbiji, kompanije Dunav osiguranje. Takimčenje je kao tata-navijač ispratio i bivši košarkaš Partizana i Mege Branislav Ratkovica koji je upravo na temu fair-playa i poštovanja protivnika izjavio:

- Jako je lepo videti ovu decu, koja su bila srećna i kad pobeđuju i kad gube. Roditelji su isto korektno navijali i ono što je najvažnije, sport je pobedio!

Karavan radosti i prijateljstva nastavlja druženje sa decom Beograda, tako da će narednih dana tereni biti puni u Kaluđerici, Paliluli, Vračaru i Zvezdari. Beograd će biti domaćin i Regionalnog finalnog turnira u MIS odbojci.

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

Svakodnevna dešavanja u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih obeležiće kraj aprila, maj i prvu polovinu juna. Već u julu najbolji SIMOVCI družiće se na Državnom finalu u Banji Ždrelo, a onda ih u drugoj polovini avgusta u Splitu očekuje druženje sa SIMOVCIMA iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track