BEOGRAD SPREMAN ZA SVETSKI BORILAČKI SPEKTAKL: Više od 500 boraca odmeriće snagu i veštine na Beogradskom sajmu 6. maja!
Borci su spremni za spektakl, Foto: ADCC

ADCC SERBIA OPEN 2023

BEOGRAD SPREMAN ZA SVETSKI BORILAČKI SPEKTAKL: Više od 500 boraca odmeriće snagu i veštine na Beogradskom sajmu 6. maja!

Ostali sportovi -

Srpska prestonica biće domaćin velikog internacionalnog grepling tamičenja, a na sportsko-scenskom spektaklu koji će se u subotu, 6. maja, održati u hali 5 Beogradskog sajma, snagu i veštine odmeriće više od 500 boraca iz zemlje i sveta.

Deo projekta od nacionalnog značaja "321 Srbija", najvećeg u poslednje tri decenije, odnosi se velikim delom na sportski turizam, a jedan od ciljeva projekta je i popularizacija grepling sporta u Srbiji i privlačenje velikog broja takmičara i ljubitelja ovog sporta u našu zemlju.

ADCC (Abu Dhabi Combat Club) organizacija predstavlja najveću i najprestižniju grepling organizaciju u svetu koja svake godine na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu u Sjedinjenim Američkim Državama okuplja više desetina hiljada posetilaca.

Šta je grepling

Grepling je partnerna borilačka veština koja je sastavni deo MMA sporta i ima veliku ulogu u njegovom razvoju, jer je znanje partera presudno kako bi se oformio kvalitetan i vrhunski borac.

Borba u stojećem stavu podrazumeva tehnike bacanja, hvatova i poluge. U parteru se koriste tranzicije, hvatovi i poluge na različitim delovima tela i cilj je sticanje dominantne pozicije.

Borac koji se nađe u lošijoj poziciji ima priliku da tehnikama prevrtanja i završnice preokrene borbu u svoju korist.

ADCC organizacija osnovana je 1999. godine od strane šeika Tahnun Bin Zajed Al Nahjana, upravo sa ciljem da se popularizuje grepling sport i da bude dostupan ljudima širom sveta, jer predstavlja vrhunsku borilačku veštinu koja jača duh, telo i um.

- Ulaz je besplatan i ovom prilikom pozvao bih sve vaše čitaoce da posete veliki grepling spektakl - rekao je Bojan Golubović predsednik ADCC saveza Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track