ŠAMPION SVETA REŠIO DA UBIJA RUSE GRANATAMA: Podigao moral vojnicima Ukrajine i smejao se nakon što je PUCAO IZ MINOBACAČA
Foto: Printscreen Tiktok

rat

ŠAMPION SVETA REŠIO DA UBIJA RUSE GRANATAMA: Podigao moral vojnicima Ukrajine i smejao se nakon što je PUCAO IZ MINOBACAČA

Ostali sportovi -

Aleksandar Usik, profesionalni šampion sveta u boksu, posetio je na frontu vojnike Ukrajine koji ratuju protiv Rusije.

Aleksandar Usik
foto: AP Hassan Ammar

Aleksandar Usik (36), prvak sveta u WBA, IBF i WBO verziji, želeo je da podigne moral ukrajinskim borcima iz 24. Motorizovane brigade. Lično je iz minobacača ispalio nekoliko granata na protivničke položaje, što je snimljeno i emitovano na društvenoj mreži Tik-Tok.

Posle ispaljenih granata Aleksandar Usik, inače rođen na Krimu u Simferopolju, koji je od 2014. godine u sastavu Ruske federacije, smejao se sa ukrajinskim vojnicima posle paljbe.

Ukrajinci ne preciziraju na kom delu fronta je boravio Usik, ali se on slikao pored mesta Njujork u Donjcekoj oblasti. Video je snimio oficira kojim je bio u društvu Usika i koji na uniformi ima ševrone Ukrajine i Amerike.

"Aleksandar Usik je nešto posebno za naše borce na frontu. Dao im je određene savete, poručio im je da se drže i da budu posvećeni odbrani države. On je prava inspiracija za sve", navodi se u saopštenju vojske Ukrajine.

Na početku Specijalne vojne operacije ruske vojske u Ukrajini, Aleksandar Usik se držao rezervisano. Posle nekoliko nedelja dao je podršku Vladimiru Zelenskom i poručio:

- Ukoliko budu želeli da mi oduzmu život ili živote ljudi koje volim, onda ću morati nešto da uradim. Ipak, to ne želim. Ne želim da pucam. Ne želim da nekoga ubijem, ali ako oni krenu da ubiju mene, onda neću imati izbora nego da se branim i borim za svoj život - rekao je tada Aleksandar Usik.

Iako je u Ukrajini Aleksandar Usik poznat kao verujući čovek i sledbenik Ukrajinske pravoslavne crkve, nije pružio podršku sveštenstvu posle nasilnog zauzimanja hramova i Kijevsko-pečerske lavre. Za razliku od svog kuma Vasilija Lomančuka. Na snimku se vidi i kako Usik nešto piše na granate, pre nego što ih ispuca iz minobacača.

O Aleksandru Usiku nedavno je pričao ruski bokser Aleksandar Povetkin, koji je o njemu rekao sve najbolje i istakao da mu nije jasno zašto vreša ruski narod. Aleksandar Povetkin je otkrio, da je snažni Krimljanin verovatno ucenjen, kada je tako promenio vlastito mišljenje.

Aleksandar Usik trebalo bi u dogledno vreme da zakaže meč za apsolutnog šampiona sveta u boksu, u teškoj kategoriji i odmeri snage sa šampionom u najcenjenijoj verziji WBC Tajsonom Fjurijem.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track