OSVOJIO SREBRO U LONDONU - U PARIZU GA NEĆEMO GLEDATI: Atletičar iz Bocvane suspendovan na 3 godine!
Foto: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

ATLETIKA

OSVOJIO SREBRO U LONDONU - U PARIZU GA NEĆEMO GLEDATI: Atletičar iz Bocvane suspendovan na 3 godine!

Ostali sportovi -

Osvajač srebrne olimpijske medalje na 800 metara na Igrama u Londonu 2012. godine Najdžel Ejmos iz Bocvane suspendovan je na tri godine zbog dopinga.

Jedinica za integritet atletike saopštila je da je ;29-godišnji trkač iz Bocvane bio pozitivan na zabranjenu supstancu GW1516, na prošlogodišnjem testiranju uoči Svetskog prvenstva u Judžinu.

On je dobio umanjenu kaznu od standardne četvorogodišnje pošto je prihvatio optužbe. Ejmos neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Ejmos je 2012. godine kao 18-godišnjak izjednačio treće najbolje vreme u istoriji na 800 metara kada je osvojio srebro u Londonu iza svetskog rekodera Kenijca Davida Rudiše i postao prvi sportista iz Bocvane osvajač olimpijske medalje.

Njegov rezultat iz Londona od 1:41,73 minuta je i dalje svetski juniorski rekord.

Osvajač je titula na afričkim šampionatima i Igrama Komonvelta.

Supstanca GW1516 je razvijena da pomogne u izgradnji izdržljivosti i sagorevanju masti, ali je tokom testova na goldarima otkriveno da izaziva rak.

Antidoping organizacije su pozvale sportiste da ga ne koriste iz bezbednosnih razloga. Pronađen je u slučajevima dopinga u raznim sportovima.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track