PODRŽAVAM LGBTQ ZAJEDNICU U AMERICI I SVETU: Svetski šampion u Formuli 1 nosi kacigu u DUGINIM BOJAMA
Foto: Jeff Robinson / Icon Sportswire / Profimedia

izrazio se

PODRŽAVAM LGBTQ ZAJEDNICU U AMERICI I SVETU: Svetski šampion u Formuli 1 nosi kacigu u DUGINIM BOJAMA

Ostali sportovi -

Sedmerostruki prvak Formule 1, Luis Hamilton (38), nosiće kacigu u duginim bojama na Velikoj nagradi Majamija koja se ovoga vikenda vozi u Americi.

Luis Hamilton
foto: Michele Eve Sandberg / Shutterstock Editorial / Profimedia

Britanac je već godinama poznat kao osoba koja podržava prava LGBTQ zajednice. Na Floridi je samo dan uoči početka Formula 1 vikenda izglasan novi zakon, po kojem lekari i radnici u zdravstvenoj službi ne mogu da nude transrodnim osobama hormonske terapije.

- Čitao sam o odlukama koje je vlast donela ovde u Floridi. Ne slažem se s tim, niti to podržavam - istakao je Luis Hamilton i dodao:

- I dalje stojim uz LGBTQ zajednicu. Ovoga vikenda nosiću kacigu koja ima zastavu u duginim bojama. Podržavam ovu zajednicu i želim da znaju da stojim uz njih. nadam se da će nastaviti svoju borbu.

Luis Hamilton
foto: PEDICELLI Paolo/ATP/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Luis Hamilton trenutno je četvrti u generalnom plasmanu vozača u šampionatu Formule 1. Posle četiri trke, ima 48 bodova. Britanac koji vozi za ekipu Mercedes, bio je šampion u "najvećem svetskom cirkusu" - 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019. i 2020. godine. U prvenstvu je ostvario 103 pobede, na 314 trka koliko je odvezao. Iza sebe ima 61 najbrži krug na svim trkama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track