PRVA MEČ LOPTA ZA ŠAMPIONA: Novi Beograd gostuje Zvezdi u drugom meču finala Superlige Srbije
Foto: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

VATERPOLO

PRVA MEČ LOPTA ZA ŠAMPIONA: Novi Beograd gostuje Zvezdi u drugom meču finala Superlige Srbije

Ostali sportovi -

Revanš meč finala plej-ofa Superlige Srbije između Crvene zvezde i Novog Beograda na programu je u sredu od 20 časova na bazenu Sportskog centra “25. maj”.

Novobeograđani vode u finalnoj seriji sa 1:0, pošto su u prvom meču slavili rezultatom 13:8.

Odličnu uvertiru pred šesti duel sa crveno-belima u ovoj sezoni, ekipa trenera Živka Gocića imala je u Ligi šampiona pošto je u pretposlednjem kolu u Budimpešti savladala OSC sa 11:9.

Mislim da će ova utakmica biti mnogo teža od one prve u finalnoj seriji koji smo dobili prošle nedelje. Igramo u gostima, a poslednja dva puta kada smo se borili za trofej na bazenu „25. maj“ smo izgubili. Neće biti nimalo lako“, kaže prvotimac Novog Beograda Nikola Jakšić i dodaje:

Ako se striktno budemo držali zadataka i taktičkih dogovora ne bi trebalo da imamo problema na kraju. Mislim da smo bolja ekipa, da imamo kvalitetnije igrače, ali to treba da pokažemo i u bazenu. Dešavaju nam se ogromni padovi u igri i ako to uspemo da korigujemo verujem da možemo da zabeležimo pobedu“.

Vaterpolisti Crvene zvezde
foto: Starsport/Dušan Milenković

Jakšić veoma respektuje ekipu Crvene zvezde:

To je veoma dobar tim, a najveće probleme nam prave preko dva odlična centra. Ako ih zaustavimo na pravi način pobeda ne bi trebalo da se dovede u pitanje“, konstatovao je Jakšić.

Grčki reprezentativac i kapiten Novog Beograda Angelos Vlahopulos nada se odbrani titule šampiona Srbije već u sredu:

Očekujem da će Zvezda pružiti bolju igru nego u prvoj utakmici, a sigurno će biti mnogo agresivniji. Činjenica je da mnogo bolje igraju kao domaćini i sigurno će to pokušati da iskoriste. Biće neophodno da zadržimo fokus i maksimalno ozbiljan pristup. Motiva imamo na pretek i silno želimo da ovu finalnu seriju okončamo već u sredu“, zaključio je Vlahopulos.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track