BRUTALNA DOMINACIJA NOVOSAĐANA - PARTIZAN NEMOĆAN: Rukometaši Vojvodine 10. put uzastopno ŠAMPIONI SRBIJE (VIDEO)
Foto: Starsport©

RUKOMET

BRUTALNA DOMINACIJA NOVOSAĐANA - PARTIZAN NEMOĆAN: Rukometaši Vojvodine 10. put uzastopno ŠAMPIONI SRBIJE (VIDEO)

Ostali sportovi -

Rukometaši Vojvodine slavili su nad Partizanom sa 28:20 i 10. put uzastopno osvojili titulu šampiona Srbije.

Posle sveopšteg haosa u Novom Sadu, sve oči rukometne javnosti bile su uprte ka Banjici gde su rukometaši Partizana i Vojvodine igrali drugi meč finala plej-ofa. Vojvodina je u ovom duelu, pred gromoglasnim Grobarima, overila 10. uzastopnu krunu u domaćem prvenstvu.

Partizan je pokazao klasu, borio se u prvom delu igre, da bi Novosađani dominaciju pokazali u drugom poluvremenu i potpuno porazili domaću ekipu.

00:14

Grobari na rukometnom meču Partizan - Vojvodina

Gosti su sjajno otvorili meč, poveli, agresivno se branili, te sudija nije imao dilemu kada je svirao sedmerac za Partizan - i to dva puta zaredom (2:1).

rukomet, Partizan - Vojvodina, Grobari
foto: Starsport©

Nošeni pesmom Gorbara sa tribina stigli su crno-beli do nove prednosti (3:2), a onda je usledio preokret gostujućih rukometaša (4:5) kojima se napad sa svih pozicija itekako isplatio.

rukomet, Partizan - Vojvodina
foto: Starsport©

Rezultatska klackalica je nastavljena (7:7) efektnim golovima sa obe strane, da bi Partizan zbio redove, iskoristio igrača više i uspeo dođe na +2 (9:7) pet minuta pred kraj prvog dela igre.

Crno-beli su u nastavku upali u krizu, odbana je bila nestabilna, pa su gosti preko Trnavca poravnali rezultat (9:9) i otišli na odmor.

rukomet, Partizan - Vojvodina
foto: Starsport©

Prvi pogodak kapitena Nikole Zečevića značilo je i prednost Partizana (10:9) na startu drugog dela igre, da bi mu samo minut kasnije sudija pokazao karton posle jednog grubog starta. Loš trenutak za domaće Vojvodina je iskusno iskoristila kako bi održala priključak (11:10).

rukomet, Partizan - Vojvodina, RK Partizan
foto: Starsport©

Golman domaćih je branio sjajne šuteve, ali ne i sedmerac Vasića kojim gosti dolaze do novog izjednačenja (14:14), a preko Tomića i do preokreta (14:15).

RK Vojvodina
foto: Starsport©

Šampion Srbije nastavlja u jakom ritmu (14:16), vodi se velika borba, faul, pa Kojadinović sa sedmerca trese mrežu (15:16). Publika na tribinama je sve glasnija i glasnija, dok na parketu vlada pravi okršaj - kapiten Partizana je još jednom na visni zadatka (16:17).

RK Vojvodina
foto: Starsport©

Vojvodina igra jako lep rukomet (16:18), dok sa druge strane domaći tim rešenje pronalazi u gruboj odbrani sa kojom je uspeo da zaradi samo - isključenje. Novosađani opet mudro koriste krizu protivnika (16:19), koji se ne predaje tako lako (18:20).

Šampion dodaje još jači gas sedam minuta pred kraj meča (18:22), te je strateg Kukić primoran da uzme minut odmora koji im ništa nije pomogao (19:24).

1 / 10 Foto: Starsport©

UOČI MEČA

Nemile scene obeležile su prvi meč finala plej-ofa rukometne Superlige Srbije između Vojvodine i Partizana. Novosađani su slavili sa 32:28, a danas je u Beogradu na programu drugi meč (18.00). Međutim, senku na ovu seriju bacio je incident koji se desio u Novom Sadu, kada je došlo do tuče igrača na terenu. Vojvodina je vodila sa 12:6, a igrač Partizana Vuk Lazović napravio je oštar faul nad rukometašem Vojvodine Azizom Aidijem. Bio je to signal za sve igrače oba tima da utrče u teren.

Vuk Lazović je dobio crveni karton, a Boris Radivojević plavi, kao i prvotimac Vojvodine Gregor Ocvirk. Partizan je nastavio utakmicu sa samo dvojicom igrača u polju i golmanom, kojeg je u napadu menjao treći igrač u polju.

Povodom ovog slučaja saopštenjem se oglasio i RK Partizan.

- Veći pritisak i mržnju od jednog sportskog rivala nikada u svojoj istoriji nismo osetili. Nezapamćeno je da predsednik jednog kluba pokazuje srednji prst navijačima gostujućeg tima i provocira ih tokom čitave utakmice. Dok su na Banjici prva tri reda iza klupa igrača i zapisničkog stola uvek prazna, na Slanoj bari on iz prvih redova visi nad glavom klupama i delegatu i salvama uvreda vrši pritisak na glavne aktere, sudije i delegate tokom cele utakmice - navode crno-beli i dodaju:

- Atmosfera linča i plaćeni natpisi u medijima sramota su za klub koji ima 10 puta veći budžet dobijen od javnih preduzeća. Mogu da kupe bilo kog igrača, ali ne mogu navijače.

rukomet, rukometaši, Vojvodina, Partizan
foto: Screenshot

Beogradski klub ocenio je ponašanje trenera Vojvodine Borisa Rojevića kao nedopustivo i naveo da igrači Partizana neće nastupati za reprezentativne selekcije ako on bude radio u njima.

- Šteta je što klub koji je devet godina zaredom osvajao titulu nema sportske manire i ponašanje koje priliči jednom šampionu. Partizan neće odgovarati na isti način. Fer i sportski smo se borili tokom cele sezone i tako će biti do samog kraja - piše u saopštenju Partizana.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track