HAMILTON ODBACIO GLASINE: Sedmostruki svetski šampion obnavlja saradnju sa nemačkim timom
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

FORMULA 1

HAMILTON ODBACIO GLASINE: Sedmostruki svetski šampion obnavlja saradnju sa nemačkim timom

Ostali sportovi -

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton, čiji ugovor sa Mercedesom ističe na kraju sezone, rekao je da će obnoviti saradnju sa nemačkim timom, odbacivši glasine o pregovorima sa Ferarijem.

"Moj tim vodi razgovore sa Totom (Volfom, šefom Mercedesa)... skoro smo pri kraju da imamo spreman ugovor. Ovo je prvi put da nisam sam pregovarao, imam sjajan tim iza sebe", rekao je Hamilton uoči trke za Veliku nagradu Monaka.

Njegov odgovor dolazi nakon što su britanski mediji prethodnih dana pisali o pregovorima 38-godišnjeg vozača i Ferarija, koji je prema njihovim navodima bio spreman da ponudi oko 46 miliona evra za britanskog vozača.

"Nismo poslali ponudu Luisu Hamiltonu. Nismo imali nikakve razgovore", rekao je direktor Ferarija Frederik Vaser, dodavši da bi svaka ekipa volela da u svojim redovima ima Hamiltona.

Luis Hamilton
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Prvu titulu Hamilton je osvojio 2008. godine sa Meklarenom, da bi od 2014. do 2020. sa nemačkim timom osvojio šest titula.

Nakon uzbudljive 2021. godine, u kojoj je bez trofeja ostao u poslednjem krugu poslednje trke u Abu Dabiju, Hamilton prošle sezone nije ostvario ni jednu pobedu.

Rekorder po broju pobeda (103), posle pet ovosezonskih trka zauzima četvrto mesto sa 56 bodova, dok je na prvom mestu sa 119 bodova dvostruki uzastopni svetski prvak Maks Verstapen iz Red Bula.

Trka za Veliku nagradu Monaka vozi se u nedelju od 15.00.

(Kurir sport)

Bonus video:

05:30

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track