SRUŠEN REKORD IZ BEOGRADA: Srpkinje na pragu senzacije na F4 Lige šampiona
Foto: Jozo Cabraja/kolektiff/EHF

RUKOMET

SRUŠEN REKORD IZ BEOGRADA: Srpkinje na pragu senzacije na F4 Lige šampiona

Ostali sportovi -

Vikend za nama obeležio je završni turnir Lige šampiona u konkurenciji dama, u kojoj je Srbija imala svoje predstavnike, kako na terenu, tako i van njega.

Nekadašnje reprezentativke Srbije, Andrea Lekić i Dragana Cvijić, bile su nadomak senzacije koje bi osvajanje trofeja sa Ferencvarošom bilo, ali ih je u tome sprečio novi-stari šampion, ekipa Vajpersa.

Ono po čemu će Srpkinje svakako biti upamćene jeste činjenica da su bile deo rušenja dva Svetska rekorda u posećenosti ženskog rukometa s obzirom da je rekord pre polufinala u Budimpešti držao Beograd i finale Svetskog prvenstva između Srbije i Brazila igrano u beogradskoj Areni.

Legendarna srpska rukometašica, sada predsednica Gradskog rukometnog saveza grada Novog Sada, Tatjana Tanja Medved, obavljala je ulogu EHF delegata na polufinalnoj utakmici između Đera i Vajpersa, ali i velikog finala, dan kasnije, na duelu Ferencvaroša i Vajpersa.

Tanja Medved izuzetno je cenjena u međunarodnim okvirima, kako zbog svoje igračke karijere, tako i zbog posvećenosti poslu delegata, ali i svim rukometnim funkcijama koje obavlja i na osnovu kojih radi na razvoju rukometa.

Ono što nju lično ispunjava najviše kako je nedavno izjavila za EHF jeste rad sa decom i napredak dečijeg rukometa, a čemu možemo da svedočimo kroz promociju rukometa među decom školskog uzrasta kojih je na teritoriji Vojvodine i grada Novog Sada sve više zahvaljujući Tanjinom radu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track