EVROPSKA BRONZA ZA SRPSKOG ŠAMPIONA: Veliki uspeh Aleksandra Živkovića iz Varvarina na Evropskom šampionatu u bodibildingu
Foto: Privatna arhiva

BODIBILDING

EVROPSKA BRONZA ZA SRPSKOG ŠAMPIONA: Veliki uspeh Aleksandra Živkovića iz Varvarina na Evropskom šampionatu u bodibildingu

Ostali sportovi -

Aleksandar Živković iz Varvarina osvojio je bronzanu medalju u bodibildingu na Evropskom prvenstvu u Španiji.

-Učestvovao sam na Evropskom prvenstvu u bodibildingu u Santa Suzani, kodBarselone. Ukupno je bilo više od 2.000 takmičara iz svih evropskih zemalja. Konkurencija jebila izuzetno jaka pogotovu zato što sam upao u kategoriju za koju se nisam spremao, ali bezobzira na to od 20 takmičara ja sam uspeo da uđem u finale i da se izborim za 3. mesto i osvojim bronzanu medalju. Zadovoljan sam svojim uspehom, sada se spremam za Svetsko prvenstvo,koje će da se održi krajem ove godine i nadam se da ću uzeti još jednu medalju, izjavio je Aleksandar Živković.

bodibilding
foto: Privatna arhiva

Aleksandar Živković se bavi bodibildingom 15 godina, a državni je reprezentativac Srbijeod 2014. godine i do sada se okitio velikim brojem medalja sa raznih takmičenja. Slavodobitnika je povodom ostvarenja velikog sportskog uspeha primila predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević i uručila mu Plaketu ove pomoravske opštine.

bodibilding
foto: Privatna arhiva

-Moram da istaknem zahvalnost predsednici naše opštine, jer me je podržala i omogućila da odem na Evropsko prvenstvo. Opština Varvarin mi je pružila finansijsku podršku, bez koje ne bih mogao da odem u Španiju na ovo prestižno takmičenje, istako je Živković. Trećeplasiranog takmičara u Evropi krajem godine očekuje Svetsko prvenstvo i on se nada novoj medalji, a možda i sjajnijoj u odnosu na ovu iz Španije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track