MILORADOVIĆ POSLE VELIKOG USPEHA U SLOVAČKOJ: Borio sam se kao lav i na kraju uspeo!
Foto: Privatna arhiva

NA PODIJUMU

MILORADOVIĆ POSLE VELIKOG USPEHA U SLOVAČKOJ: Borio sam se kao lav i na kraju uspeo!

Ostali sportovi -

Srpski automoblista Petar Miloradović imao je fantastičan vikend na Slovakija ringu.

On je vozio tek drugi vikend Klio kupa, a posle Hunagoringa, gde je osvojio jedno šesto i jedno sedmomesto, ovog puta je uspeo da se popne na podijum!

Miloradović je pre kvalifikacija odvezao samo jedan trening, kojim nije bio posebno zadovoljan, a vremedo kvalifikacija iskoristio je da poradi na setapu automobila.

“Prvi put sam vozio Slovakija ring i nisam imao neka očekivanja. Nekoliko puta smo menjali setap, ali sam na kvalifikacijama bio pretposlednji”, priča trkač iz Topole.

“Vreme je bilo promenljivo, na trenutak je pljuštala kiša, a staza se posle toga neverovatnom brzinom sušila. Odlučili smo se za slikove i nije vredelo, prvu trku sam završio sedmi”.

Petar Miloradović
foto: Privatna arhiva

Njegov tim je između dve trke rešio da još jednom potpuno promeni setap i ovog puta se isplatilo.

“Krenuo sam osmi u klasi, borio se kao lav do samog kraja i uspeo da stignem treći. Taj rezultat mi mnogo znači, pre svega zbog sponzora, bez kojih ne bih bio tu gde sam sada. Nadao sam se da ću se ove sezone bar jednom popeti na podijum, ali stvarno nisam očekivao da će se to ovako brzo dogoditi”.

Miloradović je podijum podelio sa preiskusnim višestrukim prvakom Tomašom Pekaržom i velikim trkačkim talentom i šampionom iz Tvingo kupa Nikom Štefančičem.

Petar Miloradović
foto: Privatna arhiva

On je dodao i da se lepo privikao na auto, koji je kupio tek početkom aprila.

“Mislim da je ključna stvar što sam počeo da verujem automobilu koji vozim. Naučio sam kako da prilagodim setap sebi, da ga kontrolišem i da budem brži. Mislim da je to bilo ključno da napravim dobar rezultat”, završio je naš as uz ogromnu zahvalnost sponzorima, bez kojih njegov uspeh na internacionalnoj sceni ne bi bio moguć.

Sledeća trka Klio kupa koja čeka Miloradovića na program je početkom avgusta u Češkoj na autodromu Most.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track