"REKAO SAM IM - PREKINITE OVO, EVO VAM TITULA!" Trener hteo da preda finale Lige šampiona zbog TRAGEDIJE, pa postao prvak Evrope
Foto: Roberto Pfeil / AFP / Profimedia

VELIKI GEST

"REKAO SAM IM - PREKINITE OVO, EVO VAM TITULA!" Trener hteo da preda finale Lige šampiona zbog TRAGEDIJE, pa postao prvak Evrope

Ostali sportovi -

Zbog tragedije na tribinama, trener Magdeburga, Benet Vigert, želeo je da prekine finale Lige šampiona u rukometu.

Utakmica je prekinuta u 47. minutu kada je jednom od novinara pozlilo. Poljski novinar, Pavel Kotvica, nažalost je preminuo, iako su prvobitne informacije bile da je sa njim sve u redu. Nekoliko sati nakon utakmice stigla je tragična vest.

Utakmica je nastavljena posle 15-ak minuta, Magdeburg je pobedio porlse produžetaka rezlutatom 30:29 i tako postao prvak Evrope, a Vigert je posle utakmice otkrio da je treneru protivničkog tima, Talantu Dušebajevu, predložio da se meč završi, a da Kjelce zbog vođstva u tom trenutku postane šampion.

"Prišao sam Talantu i rekao: Hajde da završimo sa utakmicom. Ove stvari su važnije od sporta. Prihvatamo rezultat i vi ste osvajači Lige šampiona. Odbili su", rekao je Vigert, pa dodao:

"Lako je reći sada, ali držim se toga da sve što se desilo pokazuje koliko su blizu radost i tuga, tako je to u životu. Osećam se loše, jako mi je žao. Moje saučešće. U mislima sam sa porodicom preminulog novinara iz Kielcea. Jako mi je žao, ne znam šta bih više rekao", rekao je za "Bild" Vigert.

Titula prvaka Ervope koju je nemački tim osvojio prva je posle 2002. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track