IZJAVA KOJA ĆE IZAZVATI NEVIĐEN TENISKI ZEMLJOTRES! Slavni trener SASUO ISTINU u lice i zapušio usta svim Novakovim MRZITELJIMA!
Foto: EPA

OBJASNIO

IZJAVA KOJA ĆE IZAZVATI NEVIĐEN TENISKI ZEMLJOTRES! Slavni trener SASUO ISTINU u lice i zapušio usta svim Novakovim MRZITELJIMA!

Tenis -

Proslavljeni teniski stručnjak Patrik Muratoglu smatra da je Novak Đoković dokazao da je najbolji teniser svih vremena.

Srpski teniser nedavno je u Parizu stigao do 23. 23. grend slema u karijeri i postao apsolutni rekorder u muškoj konkurenciji i prvi teniser u istoriji.

Pre nove titule Srbina na Rolan Garosu Đoković i Nadal imali su po 22 trofeja na grend slem turnirima, pa se vodila žustra debata o tome ko je najbolji svih vremena.

Nole je rešio da stavi tačku na tu priču. Osvojio je trofej na Rolan Garosu i tako potvrdio ono što smo mi već znali - da je GOAT belog sporta.

Muratoglu smatra da za diskusiju o najboljem teniseru ikada treba uzimati isključivo objektivne kriterijume, a to su naravno titule i rekordi.

Francuz kaže da je vreme da se prekine "GOAT diskusija" jer je Novak dokazao da je najbolji svih vremena.

"Jedino merilo ko je najbolji su titule. Novak Đoković je pobeđivao i Nadala i Federera na svim gren slem turnirima. Osvojio je 23 najveće titule, takođe ima najviše turnira masters serije (38), ima šest završnih Mastera i ubedljivo najviše nedelja kao broj jedan na svetskoj listi. Ono što impresionira kod Novaka je to, što i sa 36 godina ima mogućnost da osvaja najveće titule. Kraj diskusije" odbrusio je Muratoglu.

Novak Đoković
foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Bivši trener Serene Vilijams, Simone Halep i brojnih drugih teniskih zvezda smatra da je priča o "lepoti igre", na koju se brojni hejteri Srbina pozivaju kada se vodi GOAT polemika, besmislene.

"Tačno je da možda Novakov tenis nije najlepši za oko, tačno je da nije ni najvoljeniji. Međutim, to su subjektivne ocene. Objektivno, on je najbolji teniser, koji je ikada držao reket", poentirao je Muratoglu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track