POSLEDNJA PROVERA PRED SP U BEOGRADU: Državno prvenstvo Srbije u rvanju slobodnim stilom
Foto: RSS

rvanje

POSLEDNJA PROVERA PRED SP U BEOGRADU: Državno prvenstvo Srbije u rvanju slobodnim stilom

Ostali sportovi -

Državno prvenstvo Srbije u rvanju slobodnim stilom za seniore održano je u prostorijama Vojvođanske rvačke akademije u Kanjiži. Na prvenstvu je učestvovalo preko 200 najboljih takmičara iz naše zemlje.

Najuspešniji su bili reprezentativci Srbije iz kluba "Freestyle" Stevan Mićić (65kg), Viktor Voinović (74 kg) i Nurasulov Magomedgadži (125kg). Oni su pokazali izuzetan nivo rvanja i superiornost nad protivnicima jer su sve tri zlatne medalje osvojene pobedama tehničkim tušem.

U ekipnom plasmanu titula prvaka države pripala je rvačkom klubu "Freestyle" iz Beograda.

"Ponosan sam na postignute rezultate na Državnom prvenstvu. Tri zlatne medalje tehničkom superiornošću i titula najboljeg kluba jasan su pokazatelj da smo na dobro putu. U Srbiji je dominantan grčko - rimski stil, ali podrškom Rvačkog saveza Srbije, dobrim planiranjem trenažnog procesa i odličnim uslovima, ovaj stil se sve više razvija i vidi se veliki pomak. Ova tri izuzetna momka prave ozbiljne rezultate na svetskim i evropskim takmičenjima, a verujem da će biti sve bolji i da će Srbija slaviti njihove uspehe"- izjavio je Dejan Jovičić, iz rvačkog kluba "Freestyle" i trener reprezentacije u slobodnom stilu.

Odmah nakon Državnog prvenstva, reprezentazivci Srbije u slobodnom i grčko - rimskom stilu zajedno su otišli na pripreme u Španiju gde se spremaju za predstojeće seniorsko Svetsko prvenstvo u Beogradu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track