SKANDAL EPSKIH RAZMERA! SLAVNI SPORTISTI ZAMENILI SUPRUGE: Zaljubio sam se u njegovu ženu, on u moju, pa smo RAZMENILI PORODICE
Foto: Printscreen

vesele sedamdesete

SKANDAL EPSKIH RAZMERA! SLAVNI SPORTISTI ZAMENILI SUPRUGE: Zaljubio sam se u njegovu ženu, on u moju, pa smo RAZMENILI PORODICE

Ostali sportovi -

Za igrače Njujork Jenkija to je bio jednostavan i razuman potez, ali za američku javnost skandal epskih razmera, kakav nikada ranije nije viđen...

Iako je prošlo više od pola veka, bizarna priča o dvojici bivših asova Njujork Jenkija i dan danas se prepričava.

Nekadašnji igrači slavnog bejzbol tima, Fric Piterson i Majk Kekič, 1973. godine zamenili su supruge i porodice i nastavili da se druže kao da se ništa nije dogodilo!

Evo kako je sve počelo...

U julu 1972. godine sportski novinar "Njujork posta" mauri Alen pozvao je Frica Pitersona i njegovu suprugu merilin na roštilj u svoj dom u Nju Džersiju kako bi razgovarali o Jenkijima. Piterson je pitao da li može da povede svog prijatelja, saigrača Majka kekiča i njegovu sprugu Suzan i Alen naravno nije imao ništa protiv.

Posle roštilja Pitersonovi i Kekiči su odlučili da nastave druženje u jednom restoranu.

"Došli smo sa dva različita automobila i slučajno smo parkirali jedan iza drugog na ulici. Reako sam svojoj ženi Merilin: 'Zašto ne odeš sa Majkom u restoran, a ja ću povesti Suzan sa sobom i naći ćemo se tamo'", otkrio je jednom prilikom Fric.

"Uradili smo to i sjajno smo se proveli, Suzan i ja, Majk i Merilin, pa smo odlučili da to uradimo ponovo", doadao je Piterson.

Sledeće večeri ponovo su zamenili supruge.

"Izašli smo u restoran, Majk i Merilin su otišli ranije, a Suzan i ja smo ostali i popili nekoliko pića i večerali".

Ubrzo su shvatili da im to izuzetno prija.

"Svi smo se osećali isto. nastavili smo da izlazimo tako i on se na kraju zaljubio u moju ženu, a ja u njegovu", priznao je svojevremeno Piterson.

Oba para su imala su već izgrađene živote - svoje domove, decu, kućne ljubimce... Međutim, to ih nije sprečilo da naprave šokantan potez. Uradili su ono što su mislili da je najbezbolnije - zamenu muževa.

Umesto da se žene presele, odlučili su da to učine oni. Preko noći su promenili porodice. Kekič je otišao da živi sa Pitersonovom suprugom, decom i psom, a Piterson je otišao u suprotnom smeru.

Znali su da će njihov slučaj svakako isplivati u javnost, pa su odlučili da sami izađu u medije i otkriju šta su uradili.

Na odvojenim konferencijama za štampu igrači su pričali o svom potezu u nadi da će ih javnost razumeti.

"Nemojte reći da je ovo bila zamena žena, jer nije. Nismo zamenili žene, zamenili smo živote", rekao je tada Kekič.

Fric i Suzan su se kasnije venčali i danas žive u srećnom braku, ali putevi majka Kekča i Merilin su se u međuvremenu razišli.

Piterson i dan danas rado govori o svojoj zanimljivoj prošlosti, dok Kekič dugo nije pričao za medije jer ga užasava pomisao da bi ova priča mogla da se pretvori u film.

Kurir sport/allthatsinteresting.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track