SRBIJA NASTAVILA NIZ MEDALJA: Maša Perović osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu
Foto: Privatna arhiva

Bravo

SRBIJA NASTAVILA NIZ MEDALJA: Maša Perović osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu

Ostali sportovi -

Srpska rvačica Maša Perović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu do 20 godina u kategoriji do 65 kilograma koje se održava u Španiji. Ona je u repesažu bila bolja od Azerbejdžanke Fatme Isajeve 18:10, u borbi za bronzano odličje savladala je Jelizavetu Vinohrad iz Ukrajine 6:2, a izgubila je od Mađarice Eniko Elekeš, koja je osvojila titulu prvakinje Evrope.

O velikoj ekspanziji srpskog ženskog rvanja i vrhunskim rezultatima u kontinuitetu svedoči podatak da je ovo već treća medalja naših rvačica ove godine na šampionatima Evrope za mlađe kategorije. Prethodno su do odličje stigle Fani Nađ u konkurenciji mlađih seniorki (U23) i Evelin Ujhelji u juniorskoj konkurenciji (U17).

„Ovakav niz osvajanja medalja nismo imali čak ni u grčko-rimskom stilu gde tradicionalno imamo najbolje rezultate i velike šampione. Mnogo odricanja, veliki trud i sjajna podrška svih struktura u Rvačkom savezu Srbije uvek daju rezultate i to smo još jednom potvrdili“, rekao je trener srpskih rvačica Dalibor Perović i potom dodao:

„Ovo je zaista ogroman uspeh za srpsko rvanje. Ponosan sam i na ostale devojke, Jovanu Radivojević, Janu Petrović, Milicu Sekulović i Emiliju Jakovljević koje su se fenomenalno borile i bile blizu medalje. Srbija ne treba da brine za budućnost rvanja, jer zaista imamo odličnu generaciju koja je tek počela sa osvajanjem medalja“, zaključio je Perović.

Zanimljivo je da je ovo bila 55 medalja na velikim takmičenjima za srpsko rvanje u mlađim kategorijama, a do sada je osvojeno 12 zlata, 15 srebra i 28 bronzi, od kojih je ovo sedma medalja u rvanju za žene.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track