SKANDAL POTRESA NAJVEĆU BICIKLISTIČKU TRKU! Navijači tokom Tur d Fransa posuli eksere po putu, vozači besni: Vi ste potpuni idioti
Foto: Nico Vereecken / Panoramic / Profimedia

Katastrofa

SKANDAL POTRESA NAJVEĆU BICIKLISTIČKU TRKU! Navijači tokom Tur d Fransa posuli eksere po putu, vozači besni: Vi ste potpuni idioti

Ostali sportovi -

Nema dileme da je Tur d Frans najčuvenija biciklistička trka na svetu.

Stoga su dešavanja na poslednjem kilometru druge etape privukla posebnu pažnju javnosti.

Biciklisti su u finišu trke koja se završavala u San Sebastijanu u Španiji naleteli na eksere koji su bili postavljeni na put. Za sada nije poznato ko je namerno razbacao eksere, ali su mnogi takmičari ostali bez guma. Do sada je 20-tak takmičara, i to onih vodećih, prijavilo štetu.

Snimak je na društvenim mrežama objavio francuski predstavnik Lilijan Kalmežan. On je ne baš biranim rečima pokazao svoj bes.

"Hvala vam za ovo s...je. Mislim da nisam bio jedina žrtva. Neko je mogao da padne i da se povredi se zbog vaših s...ja. Vi ste potpuni idioti", napisao je besni Francuz, a organizatori su pokušali da ga umire rečima da se istražuje incident koji su napravili nervozni navijači.

Francuski biciklista Viktor Lafaj pobednik je druge etape ovogodišnjeg Tur de Fransa koja je vođena od Vitorije do San Sebastijana u dužini od 209 kilometara, dok je Adam Jejts iz Velike Britanije prvi u ukupnom poretku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track