SJAJAN REZULTAT: Uroš Brkić drugi na brdskoj auto trci u Albaniji
Foto: Privatna arhiva

Jedini predstavnik iz Srbije

SJAJAN REZULTAT: Uroš Brkić drugi na brdskoj auto trci u Albaniji

Ostali sportovi -

U uzbudljivoj trci, Uroš Brkić, jedini predstavnik iz Srbije, osvojio je značajno drugo mesto u kategoriji E2-SC na brdskoj auto trci pod nazivom "Trofej Skenderbeg 2023", koja se održala u istorijskom Albanskom gradu Kruja.

Ova trka, poznata po tome što se vozi pod najvećim usponom u Evropi, okupila je 44 vrhunska takmičara iz regiona.

Ovo takmičmenje koje se boduje za Šampionat centralne Evrope, postalo je sinonim za testiranje spremnosti takmičarskih vozila. Sa stazom dugom 3.800 metara, vozači su se suočili sa velikom izazovom osvajanja visokih nagiba.

Predstavljajući AK Galax iz Beograda, Uroš Brkić još jednom je pokazao odlučnost da se takmiči na najvišem nivou sa svojim visokoperformansnim prototipom Norma M20F. Kao jedini takmičar iz Srbije, ponosno je odbranio čast svoje zemlje .

"Prezadovoljan sam i počastvovan što sam osvojio drugo mesto na trci u Albaniji, izjavio je Uroš Brkić nakon uzbudljivog događaja. Konkurencija je bila žestoka, a staza je predstavljala ogroman izazov zbog daleko većeg uspona nego na drugim stazama, ali moj tim i ja smo bili potpuno spremni da se suočimo takvim zadatkom. Želim da izrazim najdublju zahvalnost AK Galaxu i svoiim sponzorima na njihovoj nepokolebljivoj podršci, kao i mojoj porodici i prijateljima, čija me podrška motivisala tokom ovog zahtevnog takmičenja. Takođe iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim predsedniku Albanskog auto kluba gospodinu Niku Leki na izuzetnom gostoprimstvu i odličnoj organizaciji takmičenja".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track