IZGUBIO ŽIVOT ŠTITEĆI DEVOJČICU OD RAFALA METAKA: Nokautirao Klička, uzeo SVETSKU TITULU, a onda je Vitalij OSVETIO BRATA (VIDEO)
Foto: HECTOR MATA / AFP / Profimedia

ŽIVOTNA PRIČA

IZGUBIO ŽIVOT ŠTITEĆI DEVOJČICU OD RAFALA METAKA: Nokautirao Klička, uzeo SVETSKU TITULU, a onda je Vitalij OSVETIO BRATA (VIDEO)

Ostali sportovi -

Kori Sanders bio je jedan od onih boksera zbog kojih su ljubitelji sporta između četiri konopca odlagali sve svoje obaveze kada bi on bio u ringu.

Sanders je imao sjajnu boksersku karijeru, koja je trajala gotovo 20 godina (1989 - 2008. godine). U 46 borbi zabeležio je 42 pobede, od čega čak 31 nokautom.

Najveći uspeh bila je senzacionalna pobeda nad svetskim šampionom Vladimirom Kličkom u martu 2003. godine, kada je postao šampion u teškoj kategoriji u WBO verziji.

Kori Sanders
foto: HECTOR MATA / AFP / Profimedia

Kori je šokirao planetu kada je u drugoj rundi tog meča nokautirao favorizovanog Ukrajinca i oduzeo mu pojas.

Vladimira je osvetio stariji brat Vitaliji, koji je godinu dana kasnije porazio Sandersa u borbi za WBC pojas.

Kori je bio jedno od najvećih iznenađenja u istoriji bokasa ali i istinski ljudski heroj. Svojim hrabrim i nesebičnim činom stekao je slavu za sva vremena.

TELOM ŠTITIO ĆERKU OD METKA

Legendarni Južnoafrikanac izgubio je život kada su naoružani pljačkaši otvorili vatru u jednom restoranu u Pretoriji. Sanders je sa porodicom bio na proslavi 21. rođendana svog sestrića, kada su u restoran upali pljačkaši i počeli da pucaju.

Kori je legao na svoju ćerkicu kako bi je zaštitio, rekao joj je da se prave da su već mrtvi. Međutim, jedan metak ga je pogodio u želudac, a drugi u ruku. Kasnije je prebačen u bolnicu, gde je sutradan preminuo od posledica ranjavanja.

Kori Sanders
foto: Gallo Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track