FINALA SPORTSKIH IGARA MLADIH SE BLIŽE KRAJU: Još malo vremena je ostalo da se saznaju pobednici koji idu u Split
Foto: Sportske igre mladih

petrovac na mlavi

FINALA SPORTSKIH IGARA MLADIH SE BLIŽE KRAJU: Još malo vremena je ostalo da se saznaju pobednici koji idu u Split

Ostali sportovi -

Posle takmičenja u rukometu, 3x3 basketu i odbojci na pesku u okviru Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, poznato je da na Međunarodnu završnicu putuju i dečaci i devojčice iz Kruševca, Novog Sada, Požege, Smederevske Palanke, Šapca, Umčara, Beograda, Sremske Mitrovice i Nove Varoši.

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

U Petrovcu na Mlavi, u Banji Ždrelo, u toku je završnica 10. sezone Sportskih igara mladih Srbije. Posle finalnih takmičenja u atletici, malom fudbalu i Lino između dve vatre, na terene su izašli pobednici Regionalnih finala u rukometu, 3x3 i odbojci na pesku.

Na finalnom turniru u basketu za dečake igrale su ekipe iz Požarevca, Kruševca, Novog Sada i Čačka. Plasman na Međunarodnu završnicu izborile su dve prvoplasirane ekipe. Ekipa „4 pika“ iz Novog Sada u polufinalu bila je bolja od momaka iz tima „Loznica siti“ iz Čačka, dok su „Voriorsi“ iz Kruševca slavili protiv „Principa“ iz Požarevca. Sam plasman u finale značio je overenu vizu za Split. U kategoriji devojčica, tim „Alo Požega“, prošlogodišnje pobednice Međunarodne završnice, okitile su se zlatnom medaljom. Uz njih u timu Srbije biće i drugoplasirana ekipa „Tanderke“ iz Smederevske Palanke.

Na turniru u rukometu, u kategoriji dečaka, gledala se repriza prošlogodišnjeg finala između ekipa „Metaloplastika“ Šabac i „Šamot“ Aranđelovac. I ove godine Šapčani su rezultatski bili bolji i izborili plasman na Međunarodnu završnicu. Žensko finale igrale su ekipe „Kraljevčanke“ iz Kraljeva i RK „Umčari“ iz Umčara. Slavile su devojčice iz Umčara i tako ponovile prošlogodišnji uspeh.

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

Turnir u odbojci na pesku igrao se na Srebrnom jezeru. Pravilnikom takmičenja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, put na regionalnu završnicu izborili su osvajači zlata i srebra. U muškoj konkurenciji to su ekipe „Železničar“ iz Beograda i „Iton 2“ iz Sremske Mitrovice. Kod devojčica, slavile su ekipe „Sterija“ iz Beograda i „Zlatar 1“ iz Nove Varoši.

Nastavljena je i kampanja „Pružam ruku, ne podmećem nogu“. Rukometašica iz ekipe „Metalac“ iz Valjeva Sofija Milovanović istakla se svojim viđenjem problema vršnjačkog nasilja i razmišljanjima kako reagovati u takvim situacijama, dok su rukometašica Đurđa Andrić iz Umčara i golman rukometaša iz Banje Koviljače Miloš Sekulić nagrađeni za fer-plej poteze. Državno finale nastavlja se turnirima u stonom tenisu i MIS odbojci. Međunarodna završnica Sportskih igara mladih održaće se u Splitu od 21. do 26. avgusta, gde će se sastati najbolji sa Državnih finala iz sve tri zemlje učesnice Igara, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track