HAMILTONU POL POZICIJA NA HUNGARORINGU: Baritanac najbrži u kvalifikacijama - startovaće prvi na Velikoj nagradi Mađarske
Foto: Zsolt Czegledi/MTI via AP

FORMULA 1

HAMILTONU POL POZICIJA NA HUNGARORINGU: Baritanac najbrži u kvalifikacijama - startovaće prvi na Velikoj nagradi Mađarske

Ostali sportovi -

Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske, pošto je bio najbrži u kvalifikacijama.

Sedmostruki svetski šampion ostvario je rezultat od 1:16,609 minuta i osvojio je 104. pol poziciju u karijeri, što je rekord Formule 1.

On je u poslednjim trenucima kvalifikacija uspeo da nadoknadi zaostatak za Maksom Verstapenom iz Red Bula i obezbedio pol poziciju prvu put od trke u Saudijskoj Arabiji 2021. godine, pre 20 meseci.

Hamilton je takođe rekorder na Hungaroringu sa osam pobeda.

Sa drugog mesta startovaće Verstapen, koji je bio za 0,003 sekunde sporiji od Hamiltona, dok će kao treći krenuti Lando Noris iz Meklarena, koji je bio sporiji 0,085 sekundi.

Njegov timski kolega Oskar Pjastri zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Džou Gvanju iz Alfa Romea, šesti vozač Ferarija Šarl Lekler, a sedmo mesto zauzeo je Valteri Botas iz Alfa Romea.

Sa osmog mesta startovaće Fernando Alonso iz Aston Martina, sa devetog Serhio Peres iz Red Bula, vozač Hasa Niko Hulkenberg bio je 10, a sa 11. mesta krenuće Karlos Sainc iz Ferarija.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske vozi se u nedelju od 15 časova.

U prethodnih 10 trka pobeđivali su vozači Red Bula - Verstapen osam puta i Peres dva puta.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track