VERSTAPENU NIKO NIŠTA NE MOŽE: Rekord Red Bula od 12 uzastopnih pobeda je neverovatan
Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

FORMULA 1

VERSTAPENU NIKO NIŠTA NE MOŽE: Rekord Red Bula od 12 uzastopnih pobeda je neverovatan

Ostali sportovi -

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske i da je rekordan niz ekipe od 12 pobeda u šampionatu neverovatno dostignuće.

"Konačno smo dobro startovali i srećan sam zbog toga. Na tome smo radili neko vreme. Znao sam kada sam ušao u krivinu, da je moja. Kasno sam kočio, bolid je težak, ali sve je dobro ispalo i od tada mogao sam da vozim svoju trku, a vozilo je dans bilo zaista, zaista brzo", rekao je Verstapen posle trke.

Verstapen je pobedio u Mađarskoj i ostvario sedmu uzastopnu pobedu u sezoni, ukupno 44. u karijeri. On je dobro startovao na Hungaroringu, na stratu je pretekao Luisa Hamiltona iz Mercedesa i posle toga je bez problema čuvao vođstvo.

On je dodao da se ekipa pomalo mučila u kvalifikacijama, ali da je to za današnju trku bilo korisno.

"Bolid je bio dobar na svakoj vrsti guma, mogli smo da ih čuvamo tokom trke i zbog toga smo mogli da napravimo toliku razliku", naveo je dvostruki svetski šampion.

Red Bul je ostvario 12. uzastopnu pobedu u šampionatu i oborio rekord Meklarena star 35 godina.

"Ostvariti 12 pobeda je zaista sjajno. Ono što radimo dve godine je neverovatno i nadam se da možemo dugo da zadržimo ovaj zamajac. Uživanje je raditi sa celim timom. Uvek je dobro razmotriti sve, kao na primer juče, da nastavimo da radimo, da uvek želimo da budemo bolji, a onda dan kao danas bude savršen", rekao je Verstapen.

Drugo mesto zauzeo je vozač Meklarena Lando Noris.

"Teška trka. Posebno jer se Čeko (Serhio Peres) približio na kraju, ali nije imao dovoljno da me sustigne. Srećan sam. Od početka sam morao da se borim. U prvoj krivini sam bio zaglavljen. Novi podijum za nas je sjajan", naveo je engleski vozač. ; Upitan je da li Meklaren može da pobedi.

"Momci su prebrzi, osim ako ne pogreše ili se nešto desi. Sada smo vrlo zadovoljni napretkom koji smo napravili. Pre pet trka smo se mučili da prođemo prvi deo kvalifikacija, a došli smo do toga da se borimo za pol pozicije i podijume. Ovime smo sada zadovoljni, a naše vreme će doći kasnije tokom godine", rekao je Noris.

Vozač Red Bula Serhio Peres osvojio je treće mesto.

"Bili smo blizu drugog mesta. Bilo je nekih problema, pred kraj sam uspeo da se vratim, ali je bilo prekasno. Ekipa je napravila sjajnu strategiju i uspeli smo da ostvarimo odličan rezultat. Ovakav nastup, ovakvi dani pomažu samopouzdanje i od sada ću pokušati da se popnem na podijum u svakoj trci, moram ovako da nastavim", naveo je Peres.

Naredna trka u šampionatu vozi se u nedelju 30. aprila u Belgiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track