Divac i Šoštar ugostili ministarku

Dogovor

Divac i Šoštar ugostili ministarku

Ostali sportovi -
Ministarka Alisa Marić održala sastanke na predsednicima Olimpijskog komimeta i Sportskog saveza Srbije i najavila posete granskim savezima

Ministarka sporta Alisa Marić i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar su posle prvog zvaničnog sastanka istakli da se nadaju daljoj uspešnoj saradnji u brojnim pitanjima. Ministarka je u sredu sa saradnicima prvi put posetila i Olimpijski komitet Srbije."Logično je bilo da prvo dođemo ovde, a onda da idemo u saveze i klubove. Sportski savez ima mnoštvo informacija koje će nam pomoći u radu. Pričali smo o planovima za sledeću godinu i nastavku pomoći savezima i organizacijama. Prethodno ministarstvo imalo je dobru saradnju sa Savezom i ja se nadam da će se ona nastaviti", rekla je Marićeva, a prenosi Beta.

Šoštar je istakao da je prošle godine obavio "ogroman posao", a naročito u pomaganju savezima i klubovima oko usklađivanja sa novim zakonom o sportu.

"Sportski savez Srbije je najveća sportska organizacija na Balkanu. Ona jeste nevladina organizacija, ali može da radi jedino uz pomoć države. Ne volim da se sport deli na vladin i nevladin, jer sport je sport. Ministarstvo, Olimpijski komitet i Sportski savez su poslednjih godina predstavljali dobru osnovu", istakao je Šoštar.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je da očekuje da će saradnja sa Ministarstvom omladine i sporta biti kao i do sada, kako bi sportisti nastavili sa uspesima.

"Razgovarali smo o tome šta smo uradili i šta planiramo da radimo. Na istom smo zadatku i želimo da budemo sinhronizovani", rekao je Divac.

Prema njegovim rečima, Olimpijski komitet Srbije imao je veliku podršku Ministarstva i trebalo bi tako da ostane, kako bi sportisti imali još bolje rezultate.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić ocenila je da su Ministarstvo i Olimpijski komitet Srbije "jedan od stubova srpskog sporta".

"Dobro je da su na čelu ovih organizacija sportisti i da postoji naš sportski kodeks razumevanja. Upoznala sam se sa realizacijom programa i sa planovima šta će se raditi u ovom olimpijskom ciklusu", rekla je Marićeva i dodala da će saradnja biti u interesu sportista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track