ISINBAJEVA JE SAMO GLUPA DEVOJKA: Višestruka olimpijska šampionka iz Rusije isprozivala slavnu zemljakinju
Foto: Andreas Hillergren / Zuma Press / Profimedia

teške reči

ISINBAJEVA JE SAMO GLUPA DEVOJKA: Višestruka olimpijska šampionka iz Rusije isprozivala slavnu zemljakinju

Ostali sportovi -

Jelena Vjalbe, višestruka olimpijska i svetska šampionka u skijaškom trčanju i ikona tog sporta u Rusiji, nazvala je Jelenu Isinbajevu "glupom devojkom".

Jelena Vjalbe
foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

- Teško mi je da procenim situaciju oko Isinbajeve iz ugla Izvršnog komiteta Ruskog olimpijskog komiteta. Ja sam tamo isti član kao i ona. Ali u stvari, videla sam je tamo, čini mi se, dva puta u životu. Da li će se ubuduće pojavljivati na sastancima, nekako mi je svejedno - rekla je Jelena Vjalbe za RIA Novosti i dodala:

- Što se tiče njenih izjava, ne mislim baš ništa o njima. Mada, naravno, ne odobravam takve izjave. Čini mi se da je ona samo glupa devojka!.

Jelena Isinbajeva
foto: Printskrin/Telegram

Olimpijska šampionka u skoku motkom Jelena Isinbajeva 17. jula najavila je da će od septembra nastaviti da radi u Međunarodnom olimpijskom komitetu gde predstavlja Rusiju. Ona je navukla gnev ruske javnosti, kada se sa Tenerifa u Španiji gde živi poslednje dve godine, javila i rekla da je njen čin majora ruske vojske samo nominalan.

Jelena Vjalbe (55) osvojila je rekordnih 14 zlatnih medalja na FIS svetskim prvenstvima, uključujući svih pet zlata 1997. godine. Takođe je osvojila tri zlatne olimpijske medalje i četiri bronzane medalje na raznim Zimskim olimpijskim igrama, kao i četiri Kristalna globusa Svetskog kupa.

Predsednica je Ruske asocijacije za skijaško trčanje od 2010, a menadžerka ruske nacionalne reprezentacije u trčanju od 2012. Izabrana je u Savet FIS 2021, ali nakon što je podržala Specijalnu operaciju ruske vojske u Ukrajini 2022, brojne evropske skijaške federacije su se protivile njenom učešću na izborima, posebno Švedska, Poljska i Finska. Kao rezultat toga, ona je smenjena sa pozicije nakon što je dobila najmanje glasova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track