36. MEMORIJALNI TURNIR LJUBOMIR IVANOVIĆ GEDŽA: Mladenovac će 5. avgusta biti domaćin velikog rvačkog spektakla
Foto: MOS

105 rvača iz 9 zemalja

36. MEMORIJALNI TURNIR LJUBOMIR IVANOVIĆ GEDŽA: Mladenovac će 5. avgusta biti domaćin velikog rvačkog spektakla

Ostali sportovi -

Mladenovac će 5. avgusta biti domaćin velikog rvačkog spektakla – 36. međunarodnog turnira u grčko-rimskom stilu za seniore „Ljubomir Ivanović Gedža".

Legendarni rvački trener ostavio je neizbrisiv trag u jugoslovenskom i srpskom rvanju, jer su pod njegovim vođstvom naši reprezentativci u razdoblju od dve decenije osvojili čak 55 medalja na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima od čega 11 zlatnih.

Na ovogodišnjem Memorijalu učestvovaće 105 rvača iz devet zemalja, a osim 30 takmičara iz Srbije veštinu na strunjači pokazaće i rvači iz Nemačke, Mađarske, Hrvatske, Rusije, Belorusije, Kirgistana, Grčke i Kine.

„Imaćemo izuzetno jak turnir i vrlo kvalitetne takmičare. Konkurencija će biti zaista žestoka, tako da će svi ljubitelji rvanja imati priliku da uživaju“, zadovoljno konstatuje Aleksandar Pitulić, potpredsednik Rvačkog saveza Beograda i tehnički direktor turnira.

Eliminacione borbe počeće u 11 sati, za 18 časova je zakazano svečano otvaranje turnira i početak finala, a na dve stručnjače tokom celog dana biće održano preko 300 mečeva.

„Ljubomir Ivanović Gedža, bio je izuzetan sportista, trener i sportski radnik koji je u potpunosti obeležio čitavu jednu epohu u istoriji rvanja Srbije. Turnir koji nosi njegovo ime je događaj gde se sportski duh i tradicija slave sa velikom strašću i gde se neguje nasleđe ovog velikana rvanja. Po kvalitetu, ali i u organizacionom smislu ovaj turnir biće prava uvertita za Svetsko prvenstvo koje se, drugu godinu uzastopno održava u Beogradu od 16. do 24. septembra”, ističe Pitulić.

Rvački savez Srbije je organizator turnira, a pokrovitelji ove sportske manifestacije su Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd, Opština Mladenovac i Sportski savez Mladenovca. Promoter turnira je nekadašnji olimpijski šampion Davor Štefanek:

“Značajnu ulogu u organizaciji celog događaja ima Rade Pitulić, predsednik rvačkog kluba koji nosi Gedžino ime, kao i treneri iz kluba Slobodan Sretenović i Islam Sadikaj. Svi zajedno ćemo učiniti sve da budemo dobri domaćini i da organizacija turnira bude besprekorna. Pozivamo sve ljubitelje sporta da zajedno slavimo rvanje, sport koji je dao toliko našoj zemlji i koji nastavlja da inspiriše buduće generacije”, zaključio je Pitulić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track