VEOMA NEPRIJATNA SCENA! TRANSRODNA PLIVAČICA SE SKINULA, PROTIVNICE OKRETALE GLAVU: "E tada se uzdržavate da ne pogledate"
Foto: AP

neprijatno

VEOMA NEPRIJATNA SCENA! TRANSRODNA PLIVAČICA SE SKINULA, PROTIVNICE OKRETALE GLAVU: "E tada se uzdržavate da ne pogledate"

Ostali sportovi -

Amerika već godinama priča o trans osobama u ženskom sportu - plivačica Lia Tomas najdrastičniji je primer jer je promenom kategorije postala apsolutni favorit, a kasnije i prvi trans šampion NCAA!

Na takmičenju u kategoriji 500 jardi, odnosno oko 450 metara, Lia Tomas je pobedila Rajli Gejns, iako je samo nekoliko godina ranije kao muškarac bila rangirana tek kao 65. najbolji koledž plivač u zemlji...

Jasno je da Lia nema nikakvu konkurenciju među devojkama, a čini se da njene protivnice imaju i mnogo većih problema od toga što su poražene u bazenu. Pre svega se to odnosi na situaciju u svlačionici, gde im nije prijatno da budu pored osobe koja je rođena kao muškarac, ima muški polni organ i deklariše se kao lezbejka - privlače je žene! Baš te situacije podstakle su Rajli Gejns da čitavom svetu ispriča šta je prošla tokom koledža, kada je na takmičenjima i u svlačionici imala bliske susrete sa Tomas, koja nije marila za okolinu.

"To je bila situacija kada se uzdržavate da ne pogledate. Ali, ne možete u potpunosti da ignorišete, ne možete da ne vidite takve stvari. To je kao gadna saobraćajna nesreća", rekla je Rajli, a zatim dobila pitanje o polnom organu Tomas: "To je pitanje od kojeg sam pokušavala da pobegnem. Muškarac od 193 centimetra. Možete da zamislite. Prepuštam vam, upotrebite maštu."

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track