ODBOJKAŠICE SPREMNE ZA EVROPSKO PRVENSTVO Bošković: Ambicije odbojkaške reprezentacije su uvek najviše
Foto: OSSRB

ODBOJKA

ODBOJKAŠICE SPREMNE ZA EVROPSKO PRVENSTVO Bošković: Ambicije odbojkaške reprezentacije su uvek najviše

Ostali sportovi -

Odbojkašica Srbije Tijana Bošković rekla je da su ambicije reprezentacije uvek najviše i da sa nestrpljenjem očekuje predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Za nama su četiri nedelje intenzivnog rada i priprema za Evropsko prvenstvo. Ove godine je situacija malo drugačija jer se pripremamo i za kvalifikacije za Olimpijske igre, ali akcenat je na Evropskom prvenstvu. Prva utakmica je za šest dana, igramo protiv Ukrajine. Suvišno je pričati o našim ambicijama, svi znamo da su uvek najviše, a tako je i ovog puta", rekla je Bošković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Tijana Bošković
foto: OSSRB

Odbojkašice Srbije u utorak putuju u Gent na Evropsko prvenstvo, na kome će igrati u Grupi A protiv Ukrajine, Slovenije, Poljske, Belgije i Mađarske. Prva utakmica igra se u petak od 17 časova protiv Ukrajine.

"Svi su izuzetno motivisani, dobro smo radili, iskoristili smo maksimalno svaki dan. Nestrpljivi smo i jedva čekamo da takmičenje počne", dodala je Bošković.

Njena saigračica Maja Ognjenović rekla je da srpski tim poslednjih godina ima kontinuirani uspeh i da važi za jednu od ekipa koja će konkurisati za medalje.

"Bez uvrede za Ukrajinu, Sloveniju, Mađarsku i Belgiju ali možda su autsajderi, a meč sa Poljskom će odlučiti o daljem toku takmičenja. Moramo da se koncentrišemo na našu igru, imali smo kvalitetne pripreme. Nama igračima pripreme predugo traju, jedva čekamo da odemo na takmičenje i da počnu utakmice. Verujem da će forma biti odgovarajuća i tempirana kada je to najpotrebnije", navela je ona.

Selektor Srbije Đovani Gvideti saopštio je spisak za predstojeće takmičenje na kojima su tehničari Maja Ognjenović i Bojana Drča.

Korektori: Tijana Bošković i Ana Bjelica.

Libera: Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić.

Blokeri: Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić i Hena Kurtagić.

Primači: Bjanka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović i Aleksandra Uzelac.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track