OVIH OSAM SELA ODLUČIĆE KOJE IMA NAJBOLJE SPORTISTE U SRBIJI! Posle regionalnih takmičenja, u Požarevcu sledi finale Seoskih igara
Foto: SSS

sss

OVIH OSAM SELA ODLUČIĆE KOJE IMA NAJBOLJE SPORTISTE U SRBIJI! Posle regionalnih takmičenja, u Požarevcu sledi finale Seoskih igara

Ostali sportovi -

Završena su i regionalna takmičenja pete sezone Seoskih igara u organizaciji Sportskog saveza Srbije. Ova manifestacija koja spaja sport i tradiciju trajala je od aprila meseca, učestvovalo je 40 opština, a protekla dva vikenda obeležila su regionalna takmičenja.

Sela - pobednici svojih opština, grupisana su u 8 regiona, gde su vodili ljutu borbu na sportskim terenima u 11 disciplina za prvo mesto koje vodi na Republičko finale Seoskih igara SSS.

1 / 9 Foto: SSS

U Aleksincu pobedilo je selo Veliki Šiljegovac iz Kruševca, u Lebanu je pobednik selo Pertate upravo iz Lebana, u Trsteniku najbolja je bila ekipa domaćina Lozne, u Petrovcu na Mlavi za samo bod više od drugoplasirane ekipe pobedio je Grljan iz Zaječara, pa će se petu godinu zaredom takmičiti na Republičkom finalu.

U Vlasotincu prvo mesto osvojila je ekipa Donje Stražave iz Prokuplja, iz Valjeva se u finale plasirala ekipa Beloševca iz Valjeva, u Bogatiću je rezultat bio izjednačen između ekipa Crne Bare iz Bogatića i Banatskog velikog sela iz Kikinde, pa je broj osvojenih prvih mesta po disciplinama odveo Crnu Baru u finale. U Bajinoj Bašti uz mnoštvo publike zaokružen je i ciklus Regionalnih takmičenja, a najbolja je bila ekipa Brodareva iz Prijepolja.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek sumirao je utiske:

Seoske igre, Sportski savez Srbije
foto: SSS

- Želeo bih da čestitam plasman na Republičko finale najboljim ekipama. Bilo je ovo dugo sportsko leto za sve nas, pa bih čestitao i svim ostalim učesnicima na fer i sportskoj borbi. Zahvalio bih se teritorijalnim sportskim savezima i lokalnim samoupravama na učešću i pomoći da od ideje napravimo takmičenje sa velikim brojem učesnika. Ako se prisetimo kako je bilo pre pet godina, kada smo počeli sa idejom da skrenemo pažnju na sela u Srbiji, da očuvamo tradiciju, promovišemo fer-plej i zdrav život, imali smo pet opština učesnica. Drago nam je da je taj broj rastao iz godine u godinu. To je najbolji pokazatelj da radimo pravu stvar. Stvorili smo kontinuitet u radu i otpočeli novu tradiciju. Ponosni smo što smo ove godine obišli svih 40 opština koje su se prijavile za projekat i u njima uspešno organizovali takmičenje - rekao je Štefanek.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković pridružio se čestitkama predsednika Sportskog saveza Srbije i istakao važnost i zahtevnost ovog projekta:

Seoske igre, Sportski savez Srbije
foto: SSS

- Sportski savez Srbije uspeo je i ove godine da pored Seoskih igara SSS organizuje još pet akcija u prolećnom i letnjem periodu. Seoske igre postale su veoma obiman projekat, ali se trudimo da ne odstupamo od zacrtanih ciljeva. Svaki takmičar mora imati lekarski pregled opšte zdravstvene sposobnosti, sudije koje sude kako one popularne tako i tradicionalne discipline su iskusne, ništa ne prepuštamo slučaju, a naši saradnici na terenu ulažu mnogo energije da se poštuje pravilnik ovih igara, jer se trudimo da svi imaju jednake uslove za takmičenje. Tako smo stvorili sistem u kome smo dobili ovogodišnjih osam najboljih ekipa kojima čestitamo plasman na Republičko finale - rekao je Marinković.

Od 1. do 3. septembra u Požarevcu saznaćemo ko je pobednik Seoskih igara SSS:

- Zahvaljujemo se gradu Požarevcu, Sportskom savezu grada Požarevca, Sportskom centru "Požarevac", kao i Poljoprivrednoj školi sa domom učenika "Sonja Marinković" koji su nam izašli u susret i pristali da se kruna ove sezone Seoskih igara SSS održi baš u ovom gradu - rekao je Štefanek.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track