SPREMNA ZA SVETSKO PRVENSTVO: Srpkinja osvojila srebro na turniru u Bukureštu
Foto: RSS

bravo

SPREMNA ZA SVETSKO PRVENSTVO: Srpkinja osvojila srebro na turniru u Bukureštu

Ostali sportovi -

Reprezentativka Srbije u rvanju Fani Nađ osvojila je srebrnu medalju na izuzuetno kvalitetnom međunardnom turniru u Bukureštu.

Turnir u Rumuniji bio je poslednja provera pred start seniorskog Svetskog prvenstva kome će Beograd biti domaćin od 16. do 24. septembra, a naša rvačica ostvarila je dve pobede i poraz.

Jedan od trenera naše ženske reprezentacije Dalibor Perović izuzetno je zadovoljan zabeleženim rezultatom pre svega jer je Fani Nađ prvi put rvala u kategoriji do 72 kilograma.

Spustili smo je težinski u nižu kategoriju i to se pokazalo kao pravi potez. Odlično se borila i napravila je najbolju moguću uvertiru pred prvenstvo sveta u Beogradu. Najverovatnije ćemo doneti odluku da se ona i u nastavku karijere bori u kategoriji do 72 kilograma. Iako je ona još uvek mlađa seniorka odlično se pokazala i u seniorskoj konkurenciji i ovo je veliki podstrek za dalji rad”, istakao je Perović.

Ženska rvačka reprezentacija će na Svetskom prvenstvu u Beogradu imati pet takmičarki. Osim Fani Nađ (72kg) to će još biti: Marija Ignjatović (57kg), Jovana Radivojević (59kg), Maša Perović (65kg), Emilija Jakovljević (68kg).

Žensko rvanje u Srbiji poslednjih godina doživelo je veliku ekspanziju, a samo ove sezone su na evropskim prvenstvima u svim uzrastnim kategorijama već osvojene tri medalje.

Mi smo u završnoj fazi priprema za Svetsko prvenstvo. Od 28. avgusta bićemo na Divčibarama gde ćemo trenirati sa još stotinak devojaka iz preko 20 zemalja. Imaćemo sjajne uslove i odlične sparing partnerke. Naša ženska reprezentacija je jako mlada, a konkurencija će na Svetskom prvenstvu u Beogradu biti žestoka jer će odlučivati i o plasmanu na Olimpijske igre u Parizu. Svaka pobeda naših rvačica bila veliki uspeh”, konstatovao je Perović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track