PRONAĐENI RUKOMETAŠI KOJI SU NESTALI U HRVATSKOJ: Oglasila se policija i saopštila najnovije detalje
Foto: Shutterstock, Nestali.hr

konačno

PRONAĐENI RUKOMETAŠI KOJI SU NESTALI U HRVATSKOJ: Oglasila se policija i saopštila najnovije detalje

Ostali sportovi -

Nakon što su rukometaši iz Burundija nestali 9. aprila u Rijeci u Hrvatskoj, ceo svet je ostao zbunjen.

Sada je Uprava policije u Hrvatskoj obavestila javost da se među desetoro maloletnika iz Burundija, koji su zatražili azil u Belgiji, nalaze nestala dva člana koji su deo kadetske rukometne reprezentacije te zemlje, a za ostalih osmoro se sumnja da su reprezentativci.

„Nakon što je utvrđeno da su to dvojica nestalih rukometaša, nastavlja se intenzivna saradnja sa migracionom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta ostalih iz te grupe, s obzirom da postoji vidljiva koincidencija i postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija, upravo oni igrači koji su samovoljno i ilegalno napustili Hrvatsku“, piše u saopštenju Uprave policije, prenosi „Dnevnik.hr“.

Podsetimo, tada su iz PU primorsko-goranske saopštili da su nestali učesnici svetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se od 2. do 13. avgusta održavalo u nekoliko hrvarskih gradova, između ostalih i u Rijeci.

"Prema dosadašnjim saznanjima reč je o deset mlađih muških osoba rođenih 2006. godine koji su se juče oko 15.30 sati udaljili u nepoznatom pravcu iz prostora riječkog studentskog centra, gde su bili smešteni za vreme trajanja prvenstva", naveli su tada iz policije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track