KAKAV ĆE OVO BITI SPEKTAKL! Počinje Svetsko prvenstvo u rvanju u Beogradu! FOTO
Foto: Rvački savez Srbije

rvanje

KAKAV ĆE OVO BITI SPEKTAKL! Počinje Svetsko prvenstvo u rvanju u Beogradu! FOTO

Ostali sportovi -

U beogradskoj Štark Areni održana je konferencija za medije povodom predstojećeg Svetskog prvenstva u rvanju za seniore.

Zahvaljujući organizaciji koja je na prošlogodišnjem prvenstvu sveta bila na najvišem nivou, Srbija i Beograd su, kao presedan u istoriji rvanja, drugi put uzastopno domaćini najvažnijeg rvačkog takmičenja na svetu.

Na prvenstvu, koje se održava u periodu 16 – 24. 9. 2023. godine, na borilištima u Štark Areni, učestvovaće 2.120 rvača iz 98 zemalja sveta. Kako organizatori napominju, ovogodišnji šampionat posebno je važan jer predstavlja prvo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Rvački savez Srbije
foto: Rvački savez Srbije

Učesnike konferencije je pozdravio je predsednik Svetske rvačke federacije, gospodin Nenad Lalović.

- Ovo prvenstvo ima ogromnu važnost jer je kvalifikaciono za Olimpijske igre i zato očekujemo sjajne borbe u svim kategorijama. Beograd će drugi put u dve godine biti domaćin SP, posle odlične organizacije 2022. godine, dobili smo ponovo šansu. Krasnojarsk je posle svega trebalo da bude domaćin ovog SP, ali je zbog sankcija Rusiji odlučeno da se promeni domaćin. Pošto su svi u svetskoj federaciji bili oduševljeni kako je prošle godine bio organizovan šampionat, dobili smo ponovo priliku, ispred druga dva grada kandidata da ponovo organizujemo SP u Beogradu. Učinićemo sve da bude još bolje organizovano nego prošle – izjavio je Lalović.

Što se tiče organizacionog dela, sve je spremno i jedva čekamo da prvenstvo počne. Imamo odlično iskustvo od prošle godine i radujemo se što smo ponovo domaćini najboljim rvačima planete - rekao je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Rvački savez Srbije
foto: Rvački savez Srbije

Prisutne su pozdravili i rvački šampioni Hasan Jazdani iz Irana, američki rvač Dejvid Tejlor, kao i osvajač bronze 2022. godine, srpski rvač Stevan Mićić, koji su poželeli sreću svim učesnicima takmičenja.

Nakon konferencije za medije, na Trgu Republike je u popodnevnim satima organizovan Javni trening, na kom su nam zavidno rvačko umeće pokazali mladi rvači Rvačkih klubova Partizan i Radnički. Publiku su oduševili i ambasadori ovogodišnjeg prvenstva, legende svetskog rvanja Frank Štabler i Mihain Lopez, kao i naš šampion, Davor Štefanek. Zajedno sa Rvojem, maskotom Svetskog prvenstva, prisutni su uživali uz hitove jutjub zvezde, Ane Lazarević.

Svetsko prvenstvo u rvanju zvanično počinje 16. septembra, svečanim otvaranjem od 18.30 časova, u sklopu kog će specijalan jednosatni nastup imati Marija Šerifović.

Dođite da podržimo naše šampione!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track