LOZNIČANIN MISTER UNIVERZUMA: Novi uspeh bodibildera Aleksandra Lekića
Foto: Privatna arhiva

BODIBILDING

LOZNIČANIN MISTER UNIVERZUMA: Novi uspeh bodibildera Aleksandra Lekića

Ostali sportovi -

Na koje god takmičenje ode bodibilder Aleksandar Lekić iz Loznice vrati se sa titulom. To se potvrdilo i na nedavno održanom prestižnom takmičenju Mr. Univerzum – Crna Gora održanom u Tivtu, Porto Montenegro, gde je u vrlo jakoj konkurenciji bio najbolji.

Aleksandar Lekić, bodibilding, bodibilder, Mister univerzum
foto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima to je takmičenje najvećeg svetskog formata koje je proslavio svojim nastupima i osvajanjima Arnold Švarceneger najpoznatiji bodibilder svih vremena,.

- Izuzetno sam zadovoljan što sam uspeo da u svoj voljeni grad, moju Loznicu, i moju Srbiju donesem prvu titulu mister univerzuma. Na pobedničkom postolju našao sam se sa aktuelnim evropskim šampionom Đorđem Radonjićem iz Crne Gore, koji je od mene mlađi skoro dve decenije, a treći je bio Rumun Armas Dorian, nekadašnji evropski vicešampion, takmičar svetske klase. Ovim rezultatom sam sa 52 godine ušao u anale svetskog bodibildinga kao najstariji osvajač tog priznanja – kaže Lekić koji je na proglašenju pobednika nosio zastavu svoga grada dobijenu, za ovo takmičenje, iz kabineta gradonačelnika Loznice, jer je želeo da ‘’svi znaju odakle dolazi’’.

Aleksandar Lekić, bodibilding, bodibilder, Mister univerzum
foto: Privatna arhiva

Ovaj uspeh je novi vetar u leđa Lekiću da nastavi sa sjajnim rezultatima. Za neke dve sedmice, tačnije 7. oktobra očekuje ga Jagodina open, najjače takmičenje na Balkanu, kaže on. To će mu, objašnjava, biti generalna proba za Arnold klasik koji ga posle toga, 13. oktobra, čeka u Madridu.

- Takmičenje u prestonici Španije je jedan od mojih prioriteta. Do sada nijedan Srbin nije uspeo da ga osvoji i ukoliko to ostvarim biću vlasnik sve tri najznačajnije svetske titule – kaže Lekić koji svuda ističe veliku podršku koju ima od Grada Loznice u kome je bio proglašen za najboljeg lozničkog sportistu u 2021. godini.

Aleksandar Lekić, bodibilding, bodibilder, Mister univerzum
foto: Privatna arhiva

Podsetimo, on se pre nešto manje od godinu dana, sa Svetskog prvenstva u bodibildingu održanom u Španji, vratio se sa jednim peharom i tri medalje. Jednom zlatnog i dve srebrnog sjaja potvrdivši ponovo da i na pragu šeste decenije može bez problema da izađe ‘’na crtu’’ mlađim kolegama i bude najbolji. Lekić je se jedini takmičio u tri kategorije, a i sa prethodnog takvog nadmetanja se vratio trijumfalno jer je postao svetski prvak u gejm klasik kategoriji. Očigledno mu godine nisu prepreka i neće biti iznenađenje ako se sa lepim vestima vrati iz Jagodine i Madrida.

T.Ilić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track