TUŽNA ISPOVEST MAJKE ODBOJKAŠICE ČIJA JE SMRT POTRESLA CELU PLANETU: Isplivali detalji TRAGIČNOG ČINA, poznato šta je bio OKIDAČ
Foto: ALEXANDER JOE / AFP / Profimedia

TUGA

TUŽNA ISPOVEST MAJKE ODBOJKAŠICE ČIJA JE SMRT POTRESLA CELU PLANETU: Isplivali detalji TRAGIČNOG ČINA, poznato šta je bio OKIDAČ

Ostali sportovi -

Bivša brazilska odbojkašica Valevska Oliveira, olimpijska šampionka iz 2008, preminula je u 43. godini života, prenela je Brazilska odbojkaška federacija.

Prema policijskom izveštaju na koji se poziva brazilska štampa, ona je pala sa 17. sprata zgrade u Sao Paulu.

Kako je navela njena majka Marija Apresida, Valevska je 16. septembra poslednji put bila sa njom na rođendanu svog brata.

"Bili smo zajedno, kao porodica. Bila je sa svojim mužem, Rikardom, bili smo zajedno, kao porodica. Bila je srećna, iskrena, mirna. Ne razumem šta se dogodilo. Nedostajaće mi mnogo…", rekla je ona.

Oliveira Valevska
foto: KAZUHIRO NOGI / AFP / Profimedia

Otac čuvene odbojkašice Heraldo je otkrio da se njegova ćerka „uvek smejala“:

"Znamo našu decu po očima, osmehu, znamo da li su srećna. Izgledala je super, smejala se svim srcem", istakao je on.

Ali, informacije iz izjave koju je njen muž Rikardo Aleksandre dao nakon tragedije govore da je slavna šampionka ipak imala mnogo problema:

"Poslednjih nekoliko meseci naša veza je bila problematična, bilo je dosta rasprava, ali ničeg agresivnog ili uvredljivog. Sa njegove strane on je jednostavno rekao da nije srećan i da želi razvod kako bi krenuo novim putem. Pre oko tri godine, dok je igrala za Uberlandiju, tokom jednog razgovora je izjavila da je razmišljala da oduzme sebi život. Zbog toga je Rikardo morao da ide kod njenih roditelja kako bi razgovarali", navedeno je u njegovoj izjavi koju su objavili brazilski mediji.

Valevska je prošle godine završila igračku karijeru, a sa reprezentacijom je igrala na tri Olimpijade.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track