ADA CIGANLIJA PRETHODNOG VIKENDA OBOJENA U CRNO-BELE BOJE: Veslački klub Partizan osvojio titulu prvaka Srbije
Foto: VK Partizan/Uroš Bogdanov

Prvenstvo države

ADA CIGANLIJA PRETHODNOG VIKENDA OBOJENA U CRNO-BELE BOJE: Veslački klub Partizan osvojio titulu prvaka Srbije

Ostali sportovi -

Prethodnog vikenda na Adi Ciganliji u Beogradu, održano je Prvenstvo Srbije u veslanju, gde su veslačice i veslači Partizana u četrdeset finalnih trka osvojili trideset medalja i tako odbranili još jednu titulu državnog prvaka u nizu koji traje preko tri decenije.

"Čestitam našim veslačicama i veslačima na borbenosti u osvajanju još jedne titule prvaka Srbije. U ova dva dana takmičenja pokazali smo zašto smo najbolji klub u zemlji. Predvođeni našom predstavnicom na Olimpijskim igrama 2024 Jovanom Arsić i našim najboljim seniorima učesnicima nedavno završenog svetskog prvenstva Milošem Vasićem, Martinom Mačkovićem i Nikolajem Pimenovim, koji su nesebično vodili i bodrili mlađe veslače da u fer borbi pokažu sve ono što su cele sezone trenirali, dokaz je da mi u Partizanu funkcionišemo kao jedan tim. Čestitke idu i svim klubovima koji su u jednom od najmasovnijih prvenstava gde je učestvovalo čak 600 takmičara u 350 posada, pokazali da je veslanje na dobrom putu i da ne mora da brine za budućnost", naglasio je prvi trener kluba Nikola Stojić.

veslanje, Veslački klub Partizan
foto: VK Partizan/Uroš Bogdanov

Nakon prvog dana takmičenja u juniorskoj i pionirskoj konkurenciji već se osetila bodovna prednost ispred drugoplasirane Crvene zvezde.

"Naši juniorski reprezentativci su pokazali zašto su najbolji u zemlji. Još jednom moram da kažem da nema sumnje da su ovi momci zasluženo reprezentovali Srbiju na Svetskom i Evropskom prvenstvu ove godine. Osvajanjem zlatnih medalja u svim rimen disciplinama stavljaju tačku na još jednu uspešnu sezonu. Sledi kratak odmor i nastavljamo dalje", rekao nam je u razgovoru trener Goran Todorović.

Drugog dana takmičenja nastupali su naši najbolji kadeti i seniori koji su samo nizali zlatne medalje. Od dvadeset finalnih trka osvojeno je dvanaest prvih mesta.

Jedna od zanimljivosti drugog dana takmičenja je bila trka u disciplini dvojac bez kormilara za seniore, gde su kao i prošle godine sve tri medalje osvojili veslači Partizana.

Za kraj dana pred pravu oluju koja je zahvatila Beograd, naši najmlađi veslači u osmercu su protutnjali savskim jezerom, osvojili zlatnu medalju i stavili tačku na ovogodišnje Prvenstvo Srbije.

Predsednik veslačkog kluba Partizan Ivan Brajtigam, zajedno sa upravom kluba svim trenerima, veslačicama i veslačima čestita na osvojenim medaljama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track