ALEKSAAAAA! SRBIN JE U POLUFINALU US OPENA! Naš sportista napravio veliki uspeh na putu prema istoriji! (VIDEO)
Foto: Printscreen

BRAVO!

ALEKSAAAAA! SRBIN JE U POLUFINALU US OPENA! Naš sportista napravio veliki uspeh na putu prema istoriji! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Srpski igrač bilijara Aleksa Pecelj ispisuje istoriju ovog sporta i plasirao se u polufinale najprestižnijeg turnira na svetu.

Najbolji srpski igrač bilijara Aleksa Pecelj plasirao se u polufinale US Opena u Atlantik Sitiju. Pecelj je već napravio čudo u SAD pošto je prvo u osmini finala najprestižnijeg takmičenja u bilijaru pobedio bivšeg svetskog šampiona i člana Kuće slavnih Ralfa Soketae (10:1), ali se nije na tome zaustavio pošto je bio bolji i od Džejsona Šona iz Velike Britanije!

Član bilijar kluba Rađevina iz Krupnja je u četvrtfinalu US Opena gubio 6:2, a potom je čak dobio osam od narednih devet "frejmova" protiv favorizovanog Britanca za pobedu 10:7.

To znači da našeg Aleksu dele samo dve pobede od trijumfa na najvažnijem turniru u bilijaru na kome je nagradni fond 300.000 dolara. Ujedno, postao bi i prvi sa Balkana koji je došao do takvog uspeha.

Za mesto u finalu boriće se protiv Fedora Gosta iz Rusije od 16 časova, dok bi potom eventualno finale bilo u 22.30 protiv boljeg iz duela Ko Ping Čunga (Tajvan) i Alojsijusa Japa (Singapur).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track